• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: NFL-speler slaat tegenstander met helm: "Hij kon hem gedood hebben"

  Myles Garrett sloeg zijn tegenstander met zijn helm.

  NFL-speler Myles Garrett hangt een zware schorsing boven het hoofd. De verdediger van de Cleveland Browns sloeg Mason Rudolph, quarterback bij de Pittsburgh Steelers, met zijn helm. 

  Met nog acht seconden op de klok gingen de poppetjes aan het dansen in de NFL-wedstrijd tussen Cleveland en Pittsburgh. Verdediger Myles Garrett sleurde quarterback Mason Rudolph tegen de grond, trok zijn helm af en sloeg hem ermee tegen het hoofd.

   

  De ploegmakkers van Rudolph grepen in en haalden Garrett onderuit. Maurkice Pouncey, die ook werd uitgesloten omdat hij enkele rake klappen uitdeelde, zei dat Rudolph "kon gedood zijn". "Wat als hij hem op de slaap had geraakt?"

   

  "Dit is beschamend, ik heb iets doms gedaan", zei Myles Garrett achteraf. "Ik heb een fout gemaakt, ik ben mijn kalmte verloren. Dit zal het team nog schaden."

   

  Zelfs de ploegmaats van Garrett verdedigden hem niet. Quarterback Baker Mayfield noemde de actie "gevaarlijk" en "onvergeeflijk". "Hij zal worden geschorst en we weten niet voor hoelang."

   

  De Browns wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 21-7, maar hun vierde overwinning van het seizoen zal een zure nasmaak hebben. Garrett heeft een schorsing van onbepaalde duur gekregen, liet de NFL weten. Hij zal pas later zijn exacte strafmaat kennen.

  Bekijk hier de onbezonnen actie: