• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roberto Martinez: "Rusland is perfecte test voor de Rode Duivels"

  Roberto Martinez

  Roberto Martinez

  Roberto Martinez hoopt morgen veel wijzer te zijn geworden na de match tegen Rusland. "We zullen getest worden door Rusland en we hebben zulke wedstrijden nodig", zei de bondscoach.

  De Rode Duivels kunnen morgen de groepswinst veiligstellen tegen Rusland. "Voor ons is het morgen een finale, net als voor Rusland", zei Martinez op de persconferentie voor de match. De Belgen hebben ook een doel gemaakt van een perfect rapport (30 op 30).

   

  "Rusland is gegroeid als team en is een perfecte test voor ons: op verplaatsing, een vol stadion en de groepswinst die op het spel staat. We kunnen deze match niet licht opvatten."

   

  Met de blessures van Thomas Meunier, Vincent Kompany en Jan Vertonghen moeten de Belgen het met een onuitgegeven verdediging doen tegen Rusland. "Op dat vlak is de match belangrijk: we zullen getest worden en we hebben zulke wedstrijden nodig", vindt Martinez.

   

  "Het Belgische voetbal is de afgelopen jaren verwend geweest met een verdediging met spelers als Alderweireld, Kompany, Vermaelen en Vertonghen. Dat is uniek. Maar je mag niet vergeten dat Dedryck Boyata op het WK gespeeld heeft en dat heeft van hem een sterk onderdeel van de selectie gemaakt."

   

  "Maar ik heb vertrouwen in de verdedigers in onze kern, niet enkel die verdedigers met ervaring. Ik denk dat de jongeren die nu aan het doorgroeien zijn snel klaar zullen zijn om ons te helpen."

  Roberto Martinez op de persconferentie:

  "We beoordelen Vermaelen na de training van zaterdag"

  Nacer Chadli en Leandro Trossard zijn niet fit en zijn ook niet afgereisd naar Rusland. Romelu Lukaku is wel speelklaar. De bondscoach kreeg natuurlijk ook de vraag of Thomas Vermaelen morgen kan spelen.

   

  "Thomas heeft een individueel programma gevolgd om fit te geraken", zei Martinez. "Hij heeft gisteren goed getraind en we zullen hem vandaag beoordelen voor we een beslissing nemen."

  "Sint-Petersburg brengt mooie herinneringen naar boven"

  Morgen spelen de Rode Duivels opnieuw in Sint-Petersburg, een stadion waar de Belgen in 2018 geschiedenis schreven. Ze verloren er in de halve finales op het WK tegen Frankrijk, maar klopten er ook Engeland voor de derde plaats.

   

  "Het is een mooi stadion en het brengt mooie herinneringen naar boven", zei Martinez. "Voor mij was het het mooiste WK van mijn leven. Wat er intussen veranderd is? Deze groep Rode Duivels is volwassener gewonnen. Mijn spelers hebben meer meegemaakt en hebben honger naar meer na wat we meegemaakt hebben in Sint-Petersburg."