• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Joachim Gérard mikt op 4e Masters-zege: "Op training loopt het goed"

  Joachim Gérard

  Joachim Gérard verdedigt eind november in Orlando zijn titel op de Masters in het rolstoeltennis. "Met mijn nieuwe coach hebben we ook gewerkt aan mijn mentaliteit."

  Als vierde op de ITF-ranglijst is Joachim Gérard een van de acht deelnemers aan de Masters in het rolstoeltennis. Onze landgenoot toonde zich al drie keer de beste in de Masters (2015, 2016 en 2018) en reist ook dit jaar met veel ambitie af naar Orlando.

   

  "Ik zit goed in mijn vel, het gevoel zit goed", zegt de Belg. "Sinds september train ik met mijn nieuwe coach Damien Martinquet en samen hebben we al heel wat werk verricht."

   

  "We hebben mijn tennisspel lichtjes aangepast. Dat kon ik nog niet testen op een toernooi. We hebben ook gewerkt aan mijn mentaliteit. De laatste twee trainingsweken verliepen heel goed. Het draagt bij tot de juiste ingesteldheid."

  De Masters rolstoeltennis vinden plaats in Orlando, in de Verenigde Staten tussen 19 en 26 november. In dezelfde periode wordt er ook gestreden om de eindwinst van het Masters dubbelspel. Zowel Joachim Gérard als Jef Vandorpe zullen aantreden, met elk een andere dubbelpartner.

   

  In het dubbelspel vormt Gérard een paar met de Zweed Stefan Olsson. In juli won het tweetal het dubbelspel op Wimbledon. Jef Vandorpe zal samen met de Nederlander Ruben Spaargaren het dubbelspel spelen.