• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gent heeft nieuw koningskoppel op de piste: "We verrassen vriend en vijand"

  Jules Hesters en Otto Vergaerde krijgen het Gentse publiek op de hand.

  Is Iljo Keisse de Keizer van 't Kuipke, dan staan met Jules Hesters en Otto Vergaerde de kroonprinsen al klaar op de Zesdaagse van Gent. " Als het publiek onze namen scandeert, plooien we ons nog eens dubbel."

  Na drie dagen is het nog ongemeen spannend in de Zesdaagse van Gent. Leiders Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben slechts één puntje voorsprong op de Nederlanders Havik en Van Schip. Op de derde plaats prijkt verrassend het Gentse duo Otto Vergaerde-Jules Hesters.

   

  "We doen het voorlopig heel goed", zegt Vergaerde. We doen mee met de grote ploegen. We zijn heel complementair - Jules is explosief, ik heb een goede uithouding - en dat spelen we uit tegen de betere ploegen."

   

  "We verrasten vriend en vijand vorig jaar al met een zesde plaats bij mijn eerste deelname. We zijn goed op elkaar ingespeeld", vult Hesters aan. "Of we de opvolgers zijn van Keisse? Dat heb ik al een paar keer gehoord. We doen ons best en dan zien we wel wat de toekomst brengt. Als het publiek onze namen scandeert, motiveert dat wel om ons nog eens dubbel te plooien."

   

  Vergaerde hoopt misschien volgend jaar het kroontje van Keisse te kunnen overnemen. "Jules is nog een jaartje te jong", zegt hij. "Keisse, Cavendish, De Buyst en Van der Sande zijn renners van WorldTour-niveau en De Ketele en Ghys zijn wereldtoppers op de piste. We staan ons mannetje en zien wel waar we uitkomen."

  We zijn heel complementair - Jules is explosief, ik heb een goede uithouding - en dat spelen we uit tegen de betere ploegen.

  Otto Vergaerde

  Vergaerde: "Nooit leuk om in slechte situatie te zitten"

  Jules Hesters, die op amper één kilometer van 't Kuipke woont, droomt in elk geval van meer. "Ik zou er graag elk jaar de Gentse Zesdaagse bijnemen. Ik droom ervan om de weg met de piste te combineren. Otto en ik zijn goede vrienden en dat maakt het ook leuk om samen te rijden."

   

  Voor Otto Vergaerde, in 2014 nog Europees kampioen scratch, doet het deugd om weer te pieken met Hesters na enkele teleurstellende jaren. "Mijn overstap naar het Veranda's Willems-Crelan van Nick Nuyens is om allerlei redenen misgelopen. Bij Corendon-Circus kwam ik weer boven water."

   

  "Het is nooit leuk om in een slechte situatie te zitten. Maar chapeau voor mezelf dat ik heb doorgezet. Als het talent er is, dan komt het er uiteindelijk wel door. Mijn ploeg is tevreden, Mathieu van der Poel is tevreden, mijn contract werd verlengd... Ik ben dus heel blij."

  Vergaerde: "We staan ons mannetje"

  Hesters: "Graag elk jaar de Gentse Zesdaagse"