• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Eli Iserbyt: "Eindzege in de Wereldbeker is mijn doel"

  Eli Iserbyt

  Eli Iserbyt was de man van het seizoensbegin.

  Een dubbele opdracht komend weekend voor de veldrijders: zaterdag staat de WB-cross in Tabor op het programma, zondag is er de DVV-veldrit in Hamme. Eli Iserby is de leider in beide klassementen.

  Eli Iserbyt heeft voorlopig nog geen steek laten vallen in de Wereldbeker: hij won zowel in Iowa, Waterloo als Bern. "Ik heb die 3 zeges behaald, maar dat kwam wellicht omdat Mathieu van der Poel nog niet in competitie was gekomen", beseft hij.

   

  "Ik kan wel niet ontkennen dat ik natuurlijk zeer tevreden ben met deze situatie. Ik heb tot nu toe ook drie parcoursen gekregen die me echt wel liggen. En Tabor is daar ook zo eentje van. Ik heb ginds ook wel eens goed gereden en koester dan ook goede vooruitzichten naar wat zaterdag moet komen."

   

  "Ik hoop in Tsjechië op een zware omloop. Een eindzege in de wereldbeker is wel mijn doel. Ik heb een pak punten achter mijn naam staan. Het gaat de goede kant op maar ik zal pas op 27 januari in Hoogerheide weten of ik eindlaureaat ben van de wereldbeker."

  Mathieu van der Poel wordt alsmaar beter, maar ik hoop het hem nog zeer moeilijk te maken."

  Eli Iserbyt

  Iserby won op 1 november in Oudenaarde ook de eerste DVV-cross van het seizoen. "In de DVV-trofee kun je in bepaalde crossen toch wel wat voorsprong nemen op de concurrentie. Dat deed ik dus al tijdens de eerste wedstrijd", zegt Iserbyt.

   

  "Ook zondag in Hamme zullen de verschillen wel groot zijn, net als tijdens de Hotondcross in Ronse en in Baal op Nieuwjaarsdag. Dat is eigen aan die omlopen. Ik hoop dat we na Tabor in de beste omstandigheden kunnen afzakken naar Hamme."

   

  "Ik heb wel al aangetoond dat ik twee zware wedstrijden na elkaar zeker aankan. Dat bewees ik onder andere met Gieten en Kruibeke. Maar dat kan Mathieu van der Poel natuurlijk ook. Ik ga mijn eigen weg blijven gaan. Feit is wel dat Mathieu alsmaar beter wordt, maar ik hoop het hem nog zeer moeilijk te maken."

  Kan Eli Iserbyt dit weekend het zegegebaar maken?

  Kan Eli Iserbyt dit weekend het zegegebaar maken?