Buitenlands voetbal: Sterling weer in armen gesloten, Costa kampt met nekhernia

  Raheem Sterling was heel even persona non grata bij de nationale ploeg.

  City-speler Raheem Sterling heeft zich goed gedragen en mag zondag waarschijnlijk weer op een basisplaats rekenen bij de nationale ploeg van Engeland. Atletico-aanvaller Diego Costa zal even niet voetballen. Hij heeft last van zijn nek.

  Streep eronder voor Sterling

  In de kwalificaties van het Europees kampioenschap moet Engeland nog één punt sprokkelen om zich te vezekeren van een plaats in de eindronde. Dat kan vanavond tegen Montenegro of zondag in Kosovo.

   

  Raheem Sterling zal enkele die laatste wedstrijd spelen. Na zijn aanvaring maandag met Liverpoolspeler Joe Gomez heeft hij zich netjes gedragen. Bondscoach Gareth Southgate wil de City-aanvaller een nieuwe kans geven, maar nog niet vanavond. Vanavond zit hij zijn straf uit.

   

  Southgate: "Hij heeft het tijdens de trainingen geweldig gedaan. We hebben besloten er een streep onder te zetten en vooruit te kijken."

   

  Met 8 doelpunten (en 8 assists) in 6 matchen is Sterling samen met Harry Kane Engels topschutter in deze voorronde.

   

  Lees ook: Weer vriend: Sterling verschijnt (met Gomez) weer op training

  Het programma van Engeland:

  Nekhernia voor Diego Costa

  Atletico Madrid kan voorlopig niet rekenen op Diego Costa. De aanvaller sukkelt met een nekhernia. Costa viel afgelopen zondag nog in in de thuiswedstrijd tegen Espanyol (3-1).

   

  De 31-jarige aanvaller kwam dit seizoen tot dusver tot twee goals in La Liga in 11 wedstrijden. In de Champions League staat zijn kanon na vier speeldagen nog droog. 

   

  Het is nog niet duidelijk hoe lang trainer Diego Simeone niet kan beschikken over Costa. Hij onderging de voorbije dagen diverse testen.