Breuken voor Bosmans en Schelfhout na zware val tijdens Zesdaagse

  "Ik ben oké", laat Diederick Schelfhout snel weten.

  Ook de tweede dag van de Gentse Zesdaagse is een bewogen dag geworden. Net als op de openingsavond werd het wielerevenement opgeschrikt door een valpartij. G-sporters Diederick Schelfhout en Kris Bosmans haakten in mekaar en vlogen in de tribune.

  Diederick Schelfhout piepte snel over de balustrade met twee duimen omhoog. Kris Bosmans bleef lang liggen en werd uiteindelijk net als Schelfhout afgevoerd naar het UZ Gent.

   

  Daar stelden de dokters bij Kris Bosmans een complexe breuk vast in zijn rechterbovenbeen. Bosmans wordt vandaag geopereerd en er staat hem een lange revalidatie te wachten. Diederick Schelfhout liep een breuk op in de zijkant van een ruggenwervel en kreeg enkele hechtingen, maar de dokters voorspellen voor hem een spoedig herstel.

   

  Bij de valpartij raakte ook één toeschouwer lichtgewond. Hij werd ter plaatse verzorgd.

  Diederick Schelfhout is even groggy.

  VIDEO: Schelfhout komt snel piepen, Bosmans blijft liggen