• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hilariteit in de NBA: zoon vraagt technische fout voor zijn vader

  Met het bekende T-gebaar eist Austin Rivers een technische fout voor zijn vader.

  Met het bekende T-gebaar eist Austin Rivers een technische fout voor zijn vader.

  In de NBA hebben de Houston Rockets afgelopen nacht de LA Clippers geklopt. Thuisspeler Austin Rivers, de zoon van de bezoekende coach Doc Rivers, amuseerde zich kostelijk toen zijn vader uitgesloten werd.

  Zoon lacht om uitsluiting van zijn vader: "Sorry, pa"

  In de match tussen Houston en de LA Clippers stonden vader en zoon tegenover elkaar: Doc Rivers als coach van de Clippers en zoon Austin als speler bij de Rockets. Die laatste lachte breed toen zijn vader een technische fout kreeg en uitgesloten werd. "Ik zag het aankomen. Ik herkende zijn mimiek. Ik heb best wel genoten van die uitsluiting. Het was een leuk moment", bekende zoon Rivers.

   

  "Of dit voorval zijn sporen zal nalaten? Thanksgiving zal toch een beetje ongemakkelijk zijn", grapte Rivers junior, die op Instagram nog eens de draak stak met zijn vader. "Geweldige zege. Ik hou van je, pa."

   

  Vader Rivers kon er achteraf wel mee lachen. "Hilarisch. Ik hou van je", reageerde Doc Rivers op de post van zijn zoon.

  Clippers vinden geen antwoord op Harden

  Met de Houston Rockets en de LA Clippers stonden twee titelpretendenten uit het Westen tegenover elkaar. De thuisploeg trok na een spannend duel aan het langste eind: 102-93. De Rockets keken in het 4e quarter nog tegen een achterstand aan, maar een ontketende James Harden loodste zijn team toch nog naar de overwinning.

   

  De topschutter in de NBA maakte 17 van zijn 47 punten in het laatste kwart en zette zo de scheve situatie recht. Bij de bezoekers was Kawhi Leonard de productiefste speler met 26 punten.

  Celtics en Lakers zijn op dreef

  De historische aartsrivalen Boston Celtics en LA Lakers zijn momenteel de twee beste teams in de NBA. De Celtics versloegen afgelopen nacht Washington en hebben in 10 wedstrijden nog maar één keer verloren. Daarmee doet Boston even goed als in het seizoen 2007-2008. Toen wonnen de Celtics de NBA-finale tegen... de LA Lakers.

   

  Die Lakers walsten woensdag over een zieltogend Golden State, dat door een waslijst aan geblesseerden nog slechts een schim is van de ploeg die de voorbije jaren de NBA domineerde. Met 2 zeges en 10 nederlagen is Golden State voorlopig het slechtste team in de NBA.

  Alle uitslagen van woensdag:

  • Boston - Washington 140 - 133
  • LA Lakers - Golden State 120 - 94
  • Portland - Toronto 106 - 114
  • Minnesota - San Antonio 129 - 114

  • Charlotte - Memphis 117 - 119
  • Orlando - Philadelphia 112 - 97
  • Houston - LA Clippers 102 - 93