• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Max Verstappen droomt van regenrace zoals 3 jaar geleden

  Max Verstappen

  2016: Max Verstappen geeft een masterclass op het kletsnatte Interlagoscircuit.

  Als het aan Max Verstappen ligt, gaan de hemelsluizen straks weer open in de Grote Prijs van Brazilië. Op die manier wil de Nederlander de Ferrari's aftroeven in de strijd om de 3e plaats van het Formule 1-kampioenschap.

  Komend weekend staat in Brazilië de voorlaatste race op het programma. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zijn met hun Mercedes al zeker van plaats 1 en 2 in de eindstand en dus is het uitkijken naar de strijd om de laatste podiumplaats. Charles Leclerc (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull) en Sebastian Vettel (Ferrari) zullen die uitvechten.

  De top 5
  1. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes
  381 ptn
  2. Valtteri Bottas (Fin) Mercedes 314
  3. Charles Leclerc (Mon)
  Ferrari 249
  4. Max Verstappen (Ned) Red Bull 235
  5. Sebastian Vettel (Dui) Ferrari 230

  "Het wordt hard om de kloof met Leclerc dicht te rijden, we kunnen wat geluk gebruiken, maar ik ga alles geven om 3e te eindigen", belooft nummer 4 Verstappen.

   

  "We hebben wat pech gekend dit seizoen, maar Ferrari had al mijlen voor ons moeten staan", weet de Red Bull-rijder.

   

  Komende zondag duimt hij voor regenweer. "Telkens ik naar Brazilië trek, denk ik terug aan 2016. Laat het maar gieten", geeft Verstappen mee op zijn sociale media.

   

  Drie jaar geleden gaf de jonge Nederlander een masterclass in de gietende regen op het Interlagoscircuit. Lewis Hamilton won de race voor ploegmaat Nico Rosberg, maar Verstappen was de rijder van de dag. Na een briljante inhaalrace schoof hij zijn Red Bull naar een 3e plaats in Sao Paulo.

  Beelden van Verstappens stuurmanskunsten in 2016: