"In Nederland wordt de U17 gezien als de "Gouden Generatie""

  Oranje U17

  Sontje Hansen (nr.7), Youri Regeer (nr.13), Naci Ünüvar (nr.11).

  Om 20.30u kan u op deze site live naar de halve finale van het WK U17 tussen Nederland en Mexico kijken. Oranje hoopt met een  jonge "gouden lichting" de voorlaatste stap naar een eerste wereldtitel te zetten.

  Namen om naar uit te kijken

  Oranje U17 kroonde zich in mei van dit jaar tot Europees kampioen. Dezelfde groep wil in Brazilië ook op het allerhoogste niveau schitteren. Journalist Lentin Goodijk is voor Voetbal International in gastland Brazilië en leerde ons de spelers die we vanavond in het oog moeten houden kennen.

   

  "Dit toernooi is Sontje Hansen (aanvaller van Ajax) ongelooflijk goed. Hij begon het toernooi op de bank, maar in 3 matchen zorgde hij voor 6 goals en 3 assists. Hij heeft zelfs een sms van Antoine Griezmann gekregen omdat de Fransman zo onder de indruk was. Dat is natuurlijk heel mooi voor zo een jonge gast."

   

  "Een andere revelatie is Youri Regeer (centrale middenvelder van Ajax). Hij is dit toernooi achteruit getrokken en speelt centraal achterin. Sindsdien is Oranje veel minder kwetsbaar. Regeer heeft iets weg van Frenkie de Jong omdat hij telkens de goede keuze maakt aan de bal en heel goed voelt waar hij moet staan om ballen te onderscheppen. Maar met zulke vergelijkingen moet je oppassen natuurlijk."

   

  "Doelman Calvin Raatsie (ook van Ajax) is ook heel goed. Hij doet wat denken aan Manuel Neuer, een doelman die veel risico in zijn spel legt. Die drie zijn dit toernooi de leidende spelers. Voor Naci Ünüvar zitten hier in Brazilië scouts van Barcelona op de tribune, maar het is voorlopig niet zijn toernooi. En er is ook Ki-Jana Hoever die al speelminuten heeft gekregen bij Liverpool."

   

  Het zijn namen die u later misschien nog zal horen. In Nederland wordt veel verwacht van deze generatie. "Bij de voetbalbond hoor ik toch dat ze spreken van de "Gouden Generatie", de meest getalenteerde jonge lichting. Het is wachten tot enkele de aansluiting maken bij Oranje."

  Sontje Hansen heeft al een sms van Antoine Griezmann gekregen omdat de Fransman zo onder de indruk was. 

  Brazilië en Frankrijk zijn sterkste ploegen

  Nederland raakte met moeite door de groepsfase, maar kwam in de knock-outfase onder stoom met vlotte zeges tegen Nigeria en Paraguay. De eerste opdracht is Mexico. "Op papier is Mexico het zwakke broertje van de vier halvefinalisten." 

   

  "Mexico en Nederland hebben twee maand geleden tegen elkaar gespeeld. Oranje speelde Mexico kleurenblind, maar wat wel in deze groep zit, is dat ze dan laks worden. Ze wilden het veel te mooi afmaken en na twee counters won Mexico met 1-2."

   

  "Brazilië en Frankrijk zijn op papier de sterkste ploegen. Brazilië heeft ook het thuisvoordeel. Het zou mooi zijn als Oranje tegen Brazilië de finale zou mogen spelen in een vol stadion. Want enkel voor matchen van het gastland zitten de stadions vol."