• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dominique Baeyens kiest voor vertrouwde gezichten in staf Red Dragons

  Vorige week stapte Brecht Van Kerckhove op als coach, Dominique Baeyens doet het OS-kwalificatietoernooi in januari.

  Eén week na zijn tijdelijke aanstelling als bondscoach van de nationale volleybalmannen heeft Dominique Baeyens zijn staf samengesteld. Hij kiest - zoals te verwachten - voor vertrouwde namen, want in januari spelen de Red Dragons het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn.

  Kris Eyckmans blijft een van de coaches en daar komt ook Christophe Achten bij. Achten is momenteel aan de slag als hoofdcoach bij het Duitse Rottenburg en was al enkele jaren assistent bij de Dragons onder Baeyens. Een ander vertrouwd gezicht voor de bondscoach is scout Marnix Acar. Koen Aerts blijft teammanager.

   

  Fons Vranken, 2 jaar geleden ook al bij de Dragons onder Vital Heynen, zal instaan voor de fysieke begeleiding. Zijn collega Steven Opsteijn is de kinesist voor deze campagne.

   

  Daarnaast blijven de Red Dragons samenwerken met professor Stijn Bogaerts van het UZ Leuven en het SMAC, het sportmedisch adviescentrum van de KU Leuven.

   

  Baeyens heeft ook een ruime groep van spelers geselecteerd voor het toernooi in Berlijn. "Op de longlist staan nu 30 spelers", zegt de bondscoach. "Er mogen maar 14 spelers mee naar Berlijn, maar ik vond het belangrijk om zo snel mogelijk spelers en clubs in te lichten over ons trainingsprogramma vanaf 27 december."

   

  Vorige week woensdag stapte Brecht Van Kerckhove op als bondscoach, nadat de Red Dragons op het EK in eigen land in de achtste finales waren uitgeschakeld door Oekraïne.