Organisator zesdaagse: "Hopelijk blijven valpartijen nu achterwege"

  Dag 1: Mark Cavendish zit op de piste na een schuiver.

  Tijdens de openingsdagen van de Gentse zesdaagse hebben we flink wat valpartijen gezien. "Dat heb ik nog nooit meegemaakt", reageert de ervaren wedstrijdleider Rob Discart. "Laat ons hopen dat er nu 4 avonden zonder incidenten aankomen."

  Gerben Thijssen, Mark Cavendish en G-renner Kris Bosmans vielen deze week allemaal van hun fiets in het Gentse Kuipke. "Zulke dingen kunnen gebeuren op een piste, maar gebruikelijk is het niet. Ik heb het nooit eerder meegemaakt", vertelt Rob Discart voor onze camera.

   

  Gisteren vlogen paralympiërs Diederick Schelfhout en Kris Bosmans uit de steile piste. "Gelukkig valt de schade mee. Schelfhout heeft op enkele schrammen na geen blessure opgelopen, Bosmans houdt er waarschijnlijk een breuk aan over en de toeschouwer waar ze op gebotst zijn, stelt het prima."


  Ook uit de ziekenboeg van Gerben Thijssen kwam gisteren hoopgevend nieuws. Discart: "Hij heeft geen levensbedreigende blessures opgelopen. Het zijn vooral breuken, maar die zullen relatief makkelijk genezen. Een hele opluchting."

   

  "De valpartijen zijn er te veel aan. Laat ons hopen dat er nu 4 dagen aankomen zonder incidenten, dan krijgen we nog een mooie zesdaagse. 5 à 6 duo's dingen hier naar de zege en nog eens 4 team kunnen het podium halen. Dat maakt deze editie zo mooi."

  VIDEO: Bekijk het interview met Rob Discart