"Thijssen heeft een gesprekje kunnen voeren met z'n familie"

    Gerben Thijssen op de eerste dag van de Gentse Zesdaagse, later op de avond zou hij zwaar vallen.

    Gerben Thijssen ligt na zijn zware crash op de openingsavond van de Gentse Zesdaagse nog steeds in het ziekenhuis. De jonge renner liep verscheidene breuken en 3 kleine hersenbloedingen op. Zijn team Lotto-Soudal kwam vanavond wel met positief nieuws: "Hij heeft een gesprekje kunnen voeren met zijn familie."

    Thijssen kwam gisteravond zwaar ten val na een botsing met de jonge Deen Oliver Wulff Frederiksen. Hij bleef een tijd roerloos liggen en kwam pas na verloop van tijd bij bewustzijn. In het ziekenhuis werden een gebroken sleutelbeen en 3 ribben vastgesteld, maar ook 3 kleine hersenbloedingen. Daarom moet hij nog enkele dagen op de dienst intensieve verzorging blijven. 

     

    Lotto-Soudal kwam vanavond met een kleine update op de sociale media. "De wedstrijd gaat voort zonder Gerben, maar gelukkig is er licht optimisme. Minder dan 18 uur na zijn verschrikkelijke crash heeft Gerben een kort gesprek kunnen voeren met zijn familie. Blijf vechten, sterke Gerben!", was de korte en krachtige boodschap.