Ga naar de inhoud

Thiem na fraaie zege tegen Djokovic: "Misschien wel mijn beste match"

 wo 13 november 2019 11:37
Dominic Thiem juicht
Dominic Thiem heeft net Novak Djokovic geklopt na bijna 3 uur tennis.

Dominic Thiem (ATP-5) heeft zich op de ATP Finals in Londen ontpopt tot reuzendoder. Na zijn zege tegen Roger Federer (ATP-3) vloerde de Oostenrijkse tennisspeler gisteravond ook nummer 2 van de wereld Novak Djokovic. 

Dominic Thiem blijft een lastige opdracht voor Novak Djokovic. Voor de 4e keer in 5 matchen ging Novak Djokovic onderuit tegen de 26-jarige Oostenrijker, maar niet vooraleer hij het publiek in Londen getrakteerd had op een hoogstaande wedstrijd.

 

Want de twee diepten gisteravond hun beste tennis op in de seizoensfinale van het mannentennis. Thiem trok vol ten aanval en scoorde knappe punten met zijn backhand. "Ik vond hem echt ongelooflijk, hij ging voor elke bal", sprak Djokovic, die even goed de wedstrijd had kunnen winnen.

 

In de tiebreak van de 3e en beslissende set stond hij 4-1 voor. Thiem nam de regie weer over en won na bijna 3 uur met 6-7 (5/7), 6-3 en 7-6 (7/5).

 

"Dit was misschien wel de beste match in mijn carrière", sprak Thiem, die twee keer de finale van Roland Garros speelde. "Het was een epische wedstrijd waar alles inzat: hij leidde, ik leidde, hij sloeg ongelooflijke punten, ik sloeg ongelooflijke punten."

 

Door de winst van Thiem belooft het nog erg spannend te worden in de poulefase. Morgenavond zullen Djokovic en Federer in een rechtstreeks duel moeten beslissen wie de Oostenrijker vergezelt naar de halve finales. 

Nitto ATP Finals
Novak Djokovic (1, 2)
Dominic Thiem (98, 5)
einde
77
set 1
65
3
set 2
6
65
set 3
77

VIDEO: De knapste punten uit de topwedstrijd

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Dominic Thiem
Dominic Thiem kan het nauwelijks geloven.
Novak Djokovic
Novak Djokovic moet zich gewonnen geven en tuurt door zijn racket.
Novak Djokovic
De nummer 2 van de wereld keilt zijn waterflesje weg.