• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  James en Davis bedanken Kuzma voor beste start van Lakers sinds 2010

  Kyle Kuzma viert met zijn ploegmaats na zijn cruciale driepunter.

  De Los Angeles Lakers hebben weer aangeknoopt met de overwinning. Na de nederlaag tegen kampioen Toronto werd Phoenix maar in de slotfase opzijgezet: 115-123. De uitblinker heette niet LeBron James of Anthony Davis.

  Afgelopen zondag hadden de Lakers thuis verloren van Toronto en dat moest rechtgezet worden in Phoenix, maar bij 113-111 op het einde van het slotkwart zag het er niet goed uit. En toen stond Kyle Kuzma op, tot grote tevredenheid van James en Davis.

   

  Met twee driepunters loodste hij de Lakers naar de zege. Kuzma eindigde de match met 23 punten en hielp zo supersterren LeBron James (19 punten en 11 assists) en Anthony Davis (24 punten en 12 rebounds) een handje. "Welkom terug", zei Davis tegen Kuzma.

   

  Kuzma miste de eerste matchen van het seizoen door een enkelblessure en kon nog geen cijfers zoals vorig seizoen voorleggen (10 punten gemiddeld tegenover 18,7 vorig seizoen). "Maar ik heb ploegmaats die in mij geloven en zo maken we elkaar sterker."

  De twee cruciale driepunters van Kuzma:

  Dankzij de overwinning in Phoenix prijken de Los Angeles Lakers met 8 overwinningen en 2 nederlagen op kop in de Western Conference. Het is de beste seizoensstart voor de Lakers sinds 2010. Toen was ene Kobe Bryant nog de ster in de Staples Arena en begonnen de Lakers met 8 overwinningen aan het seizoen, waarna 2 nederlagen volgden.