• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Red Dragons spelen tegen Duitsland, Slovenië en Tsjechië op kwalificatietoernooi voor Tokio

  De Red Dragons kennen hun opdracht voor het olympisch kwalificatietoernooi.

  België (CEV-6) is voor het olympisch kwalificatietoernooi dat in januari in Berlijn plaatsvindt, ondergebracht in groep A met gastland Duitsland (CEV-10), Slovenië (CEV-7) en Tsjechië (CEV-11). In groep B zitten Europees kampioen Servië (CEV-1), Frankrijk (CEV-3), Bulgarije (CEV-8) en Nederland (CEV-9). 

  Duitsland kreeg als gastland het statuut van eerste reekshoofd.

   

  België opent zondag 5 januari tegen Slovenië. Maandag 6 januari geven de Red Dragons Duitsland partij, dinsdag 7 januari Tsjechië. De halve finales worden donderdag 9 januari gespeeld, de finale op vrijdag 10 januari. 

   

  De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de kruisfinales. Alleen de toernooiwinnaar plaatst zich voor Tokio 2020.