Waasland-Beveren reageert op aanval KSK Beveren: "Onjuiste informatie"

  Tuur Dierckx - Waasland Beveren.

  KSK Beveren heeft bekendgemaakt 1A-club Waasland-Beveren voor de Ondernemingsrechtbank in Gent, afdeling Dendermonde, te hebben gedaagd in haar jacht op stamnummer 2300. Waasland-Beveren reageerde intussen al zelf. "Onjuiste informatie", klinkt het.

  "We wensen ons glorierijke verleden te laten herleven"

  SK Beveren, in de jaren 1970 en 1980 erg succesvol met 2 landstitels en 2 eindzeges in de Beker van België, fuseerde in 2010 met Red Star Waasland. Het nieuwe team, de huidige eersteklasser Waasland-Beveren, ging onder het stamnummer van Red Star Waasland voetballen en onder het mythische 2300 van SK Beveren speelde voortaan alleen een vrouwenteam. Daar wil KSK nu een einde aan maken.

   

  "We wensen ons glorierijke verleden te laten herleven door ook herenvoetbal en
  jeugdvoetbal te spelen onder haar befaamde stamnummer 2300", leggen de Oost-Vlamingen uit in een persbericht.

   

  "Vorig seizoen besliste de KBVB om zich niet uit te spreken over de aanvraag van KSK Beveren m.b.t. het intussen schuldenvrije stamnummer", vervolgde KSK. "De KBVB laat KSK Beveren en haar supporters voorlopig wachten, waarbij ze op 9 april 2019 besloot om de aanvraag "in beraad te houden"".

   

  "De oorzaak voor de afwachtende houding van de KBVB was het verzet van Waasland-Beveren tegen de aanvraag, waarbij zelfs de schrapping en inlevering van het stamnummer 2300 werd geëist door WB."

   

  "Om elke discussie over het stamnummer definitief weg te werken, heeft KSK Beveren nu Waasland-Beveren gedagvaard. De Ondernemingsrechtbank in Dendermonde zal finaal oordelen over de gevoerde discussies. Na de beslissing van de rechtbank - die in mei 2020 kan worden verwacht - zal KSK Beveren terugkoppelen naar de KBVB en vertrouwt ze er op dat het stamnummer 2300 opnieuw zal herleven", besloot geel-blauw.

  Zo heeft Waasland Beveren o.a. nooit aan de KBVB gevraagd om het stamnummer 2300 te schrappen. Er werd enkel verzocht dat dit diende ingeleverd te worden bij de Belgische Voetbalbond zoals tussen partijen overeengekomen was.

  Waasland-Beveren

  Waasland-Beveren: "Onjuiste informatie van KSK Beveren"

  De reactie van Waasland-Beveren liet niet lang op zich wachten. "Waasland Beveren neemt heden kennis van het persbericht dat door de VZW KSK Beveren de wereld werd ingestuurd aangaande de procedure die door deze laatste werd opgestart voor de Ondernemingsrechtbank te Dendermonde. De onjuiste informatie die thans wordt verspreid noopt de club tot enige reactie."

   

  Waasland Beveren laat verstaan dat "KSK Beveren een overeenkomst, die werd opgesteld naar aanleiding van de belabberde financiële situatie (miljoenenschuld) van KSK Beveren, nooit is nagekomen. WB  engageerde zich om het gros van de schulden van KSK Beveren voor haar rekening te nemen, hetgeen ook gebeurde."

   

  "Waasland Beveren betreurt dat KSK Beveren de op haar rustende contractuele verplichtingen niet wenst na te komen en thans tracht om onder deze overeenkomst uit te komen door tal van onjuistheden de wereld in te sturen."

   

  "Zo heeft Waasland Beveren o.a. nooit aan de KBVB gevraagd om het stamnummer 2300 te schrappen. Er werd enkel verzocht dat dit diende ingeleverd te worden bij de Belgische Voetbalbond zoals tussen partijen overeengekomen was."