Thijssen verblijft op dienst intensieve zorg met breuken en kleine hersenbloedingen

  Gerben Thijssen (r) koerste in Gent met Moreno De Pauw (l).

  Na zijn zware val in de Zesdaagse ligt Gerben Thijssen (21) op de afdeling intensieve zorg van het universitair ziekenhuis in Gent. "Zijn toestand is stabiel", laat zijn team Lotto-Soudal weten, "maar op een hersenscan zijn 3 kleine hersenbloedingen vastgesteld. Daarom verblijft Gerben nog enkele dagen op de dienst."

  Eerste avond van Zesdaagse opgeschrikt door zware valpartij

  Gerben Thijssen ging gisteren op de openingsavond zwaar onderuit na een botsing met de 19-jarige Deen Frederiksen. De jonge renner bleef een tijd roerloos op de piste liggen, kwam pas na verloop van tijd weer bij bewustzijn en verliet het Kuipke uiteindelijk in een ziekenwagen.

   

  "In eerste instantie had Gerben zijn sleutelbeen en 3 ribben gebroken", legt perschef Philippe Maertens (Lotto-Soudal) uit aan onze redactie. "Zijn toestand is gelukkig stabiel, maar hij was op zijn hoofd neergekomen en in het ziekenhuis hebben de artsen 3 kleine hersenbloedingen vastgesteld op een scan."

   

  "Om die reden houden ze Gerben nu enkele dagen op de dienst intensieve verzorging. Vandaag en de komende dagen zijn cruciaal om te zien in welke richting zijn toestand evolueert."

   

  Het was gisteravond muisstil in het Gentse Kuipke. Maertens: "Het was ijskoud, maar je zag snel aan de mensen rond hem dat er geen sprake van paniek was. Dat vond ik nog geruststellend, want het was geen fijne avond."

   

  Na de val van de Lotto-renner besliste de organisatie snel om een punt te zetten achter de eerste avond. "Daar is het publiek fantastisch mee omgegaan", vindt Maertens. "De toeschouwers onthaalden de beslissing op een applaus."

   

  Thijssen zal vandaag nog extra onderzoeken ondergaan. In de Zesdaagse wordt in principe het programma van de tweede dag vanavond afgewerkt zoals voorzien.

  Vandaag en de komende dagen zijn cruciaal om te zien in welke richting zijn toestand evolueert.

  Philippe Maertens (Lotto-Soudal)

  VIDEO: Thijssen krijgt verzorging op de piste

  Medewerkers schermen Thijssen en de hulpverleners af met een wit doek.

  VIDEO: Thijssen verlaat het Kuipke in een ziekenwagen