FIFA stelt Wenger aan als technisch directeur, Fransman volgt Van Basten op

  Arsène Wenger stopte in 2018 na 22 jaar coach van Arsenal. Sindsdien was hij tv-analist.

  Arsène Wenger heeft een nieuwe job. De 70-jarige Fransman, die in 2018 een punt zette achter 22 jaar trainerschap bij Arsenal, gaat bij de wereldbond FIFA aan de slag als technisch directeur. Zijn officiële titel luidt: "Chief of Global Football Development", baas van de mondiale voetbalontwikkeling.

  Sinds Wenger na het seizoen 2017-2018 stopte bij Arsenal, werkte hij als analist voor verschillende tv-zenders. Vorige week praatte de Franse coach nog met Bayern München, dat op zoek is naar een nieuwe trainer.

   

  De FIFA zou Wenger 2 maanden geleden al het aanbod hebben gedaan, nu aanvaardde hij de job die vacant was sinds oktober 2018. Toen hield de Nederlandse ex-topspits Marco van Basten zijn rol als technisch directeur voor bekeken.

   

  Wenger moet de groei en de ontwikkeling van het mondiale mannen- en vrouwenvoetbal superviseren en leiden. Hij krijgt in zijn functie onder meer een vooraanstaand zitje binnen de IFAB, het orgaan dat de spelregels beheert. Ook de coachingprogramma's en de technische analyse van wedstrijden op FIFA-toernooien vallen onder zijn verantwoordelijkheid.