IN BEELD: Zesdaagse begint dramatisch met crashes van Thijssen en Cavendish

  Gerben Thijssen krijgt verzorging van de hulpdiensten, medewerkers schermen de onfortuinlijke renner af.

  De Gentse zesdaagse heeft een schrikbarende openingsavond achter de rug. Rond half 12 werd het Kuipke plots heel stil nadat de 21-jarige pistier Gerben Thijssen zwaar ten val is gekomen na een stevige botsing. Eerder op de avond had Mark Cavendish al een schuiver gemaakt.

  Thijssen minutenlang verzorgd op de piste

  In de supersprint gaat het mis voor Gerben Thijssen. De 21-jarige renner van Lotto-Soudal botst met de Deen Frederiksen en smakt tegen de piste. Het Kuipke houdt zijn adem in voor de jonge pistier.

   

  Thijssen heeft bij zijn val verwondingen aan zijn hoofd en zijn schouder opgelopen en krijgt minutenlang verzorging op de wielerbaan. Wanneer hij weer bij bewustzijn komt, verlaat hij de Gentse wielerarena in een ziekenwagen.

  Gerben Thijssen vormt een duo met Moreno De Pauw.

  De Pauw en Thijssen in actie op de piste van 't Kuipke.

  Hulpverleners verzorgen Gerben Thijssen op de wielerbaan.

  Medewerkers schermen Thijssen en de hulpverleners af met een wit doek.

  VIDEO: Thijssen krijgt verzorging op de piste

  VIDEO: Thijssen verlaat het Kuipke in een ziekenwagen

  Ook Cavendish maakt zware schuiver

  Op verzoek van de renners wordt de eerste avond stopgezet, want Mark Cavendish was al onderuitgegaan in de baanronde. De kompaan van Iljo Keisse kon weer opstaan, maar was te suf om nog te koersen. Vanavond probeert hij het opnieuw.

   

  Keisse kwam gisteravond wel nog in actie. Jonas Rickaert, werkloos na ziekte van zijn metgezel Roy Pieters, viel in voor "Cav". De renner van Corendon-Circus plooide zich dubbel en hield Keisse in de race voor een nieuwe titel in zijn Kuipke.

  Mark Cavendish na zijn crash.

  VIDEO: De valpartij van Mark Cavendish

  VIDEO: Verslag van de eerste avond in Gent