• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook Amerikaanse atleten zijn fors gekant tegen hervormingen Diamond League

  Een groep Amerikaanse atleten heeft in een open brief aan IAAF-voorzitter Sebastian Coe fors uitgehaald tegen de hervorming van de Diamond League, die vanaf volgend jaar vier onderdelen (200m, steeplechase, discuswerpen en hink-stap-springen) minder zal tellen in het merendeel van de meetings. De IAAF heeft volgens de atleten "geen voeling met de werkelijkheid".

  "De IAAF en de organisatoren van de Diamond League zijn er om onze sport te promoten en verder te doen ontwikkelen, maar ze hebben geen voeling met de
  realiteit", aldus de atleten. De Internationale Atletiekfederatie wilde met de schrapping van de 4 onderdelen de meetings inkorten, om zo meer kijkers (en partners) aan te trekken.

   

  "We begrijpen dat veranderingen noodzakelijk zijn om onze sport attractiever te maken", vervolgde het Amerikaanse atletencomité. "Maar de IAAF heeft nooit atleten betrokken bij het beslissingsproces. En het is net daar dat onze frustratie is ontstaan. Beslissingen worden zonder ons medeweten genomen."

   

  "We vragen daarom deze beslissing terug te draaien en vertegenwoordigers van de atleten rond één tafel te brengen", besloten de Amerikaanse atleten. "Op die manier kan deze fout hersteld worden."

   

  De 4 geschrapte disciplines zouden overigens niet helemaal verdwijnen uit de Diamond League. De 200 meter en de 3000 meter steeple zouden nog bij vijf meetings plaatsvinden. Bij het discuswerpen en hink-stap-springen gaat het telkens om één meeting.

  Lees ook: