• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leonard klopt ex-team Toronto wel, Walker bezorgt Boston 8e zege op een rij

  " "

  Kawhi Leonard, vorig seizoen kampioen met Toronto, klopte met de Clippers zijn ex-team.

  De Boston Celtics hebben kunnen rekenen op een uitstekende Kemba Walker (8 driepunters!) tegen Dallas voor een achtste op een rij:  116-106. En de Clippers konden wat de Lakers 2 dagen geleden niet konden: thuis winnen van kampioen Toronto. Met dank aan Kawhi Leonard, de MVP van de NBA-finale vorig jaar bij Toronto.

  Leonard keek in het Staples Center zijn vorige team in de ogen, dat hij vorig seizoen de allereerste titel in de geschiedenis bezorgde. Offensief blonk hij niet uit (12 ptn, 9  balverliezen), maar met 11 rebounds en 9 assists droeg hij meer dan zijn steentje bij. Vooral in het slot maakte hij mee het verschil.

   

  Toronto, dat 48 uur eerder in dezelfde zaal nog de zegereeks van de Lakers stopte, kraakte in het vierde kwart (25-10). Leonard kreeg de steun van Lou Williams (21 ptn) om nu net als Toronto 7 zeges en 3 nederlagen te tellen in de Eastern Conference.

  Boston 8 keer op een rij

  Helemaal bovenaan in de Eastern Conference staan de Celtics. Boston won een achtste keer op een rij. Onder meer dankzij 2 driepunters van Kemba Walker in de slotfase. Het Dallas van alweer een uitstekende Luka Doncic ging zo met 116-106 de boot in. Doncic speelde nochtans indrukwekkend met 34 punten, 9 assists en 6 rebounds.

   

  Maar de Sloveense sterspeler kon niet op tegen de 29 punten, waarvan 8 bommen, van Walker. Dat compenseerde het uitvallen van Gordon Hayward (6 weken out met een handbreuk) afgelopen weekend. De Celtics toonden hun mentale sterkte, in tegenstelling tot de Mavs, die ook niet konden rekenen op een tegenvallende Kristaps Porzingis (4 ptn).