• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zidane, Mbappé, Henry en andere wereldsterren huldigen Tony Parker

  Thierry Henry spreekt zijn vriend toe in een shirt van de Spurs.

  Vannacht heeft de Amerikaanse basketbalploeg San Antonio Spurs oud-speler Tony Parker in de bloemetjes gezet. De 37-jarige Fransman, geboren in Brugge, kreeg heel wat lof van voormalige ploegmaats én van wereldsterren uit andere sporten. Op het einde van de ceremonie ging ook zijn shirt met rugnummer 9 met pensioen.

  Tony Parker verdedigde in zijn carrière 17 jaar lang de kleuren van de San Antonio Spurs. 4 keer leidde de pointguard het team naar de NBA-titel: in 2003, 2005, 2007 en 2014.

   

  Vannacht eerden de Spurs Parker met een afscheidsceremonie van een uur, getiteld "Merci Tony". Coach Gregg Popovich en voormalige ploegmaats Tim Duncan en Manu Ginobili bezongen de lof van Parker, wereldsterren spraken de Fransman toe in een video.

   

  Topvoetballer Kylian Mbappé had het over "een legende die veel indruk heeft gemaakt", Real-coach Zinédine Zidane noemt Parker "een voorbeeld voor jonge basketbalspelers", de voormalige goalgetter Thierry Henry schetst zijn vriend als "een rots in de branding".

   

  Op het einde van de ceremonie ging ook Parkers shirt met pensioen. Het truitje met rugnummer 9 hangt nu in de nok van de Spurs-arena in San Antonio.

  Het shirt van Parker hangt in de nok van de arena:

  shirts Tim Duncan, Manu Ginobili en Tony Parker

  Tim Duncan, Manu Ginobili en Tony Parker vormden een gouden trio bij de Spurs.

  Tony Parker en zijn vrouw Axelle Francine.

  Wereldsterren wensen Parker het allerbeste:

  Belgian Cat is er ook bij

  In eigen land is Tony Parker voorzitter van Lyon, de club van de Belgische internationals Ismael Bako en Julie Allemand. Die laatste was vannacht ook van de partij in de Verenigde Staten.

  Belgian Cat Julie Allemand (2e van links).

  VIDEO: Bekijk de hele ceremonie