Middenvelder De Caigny scoort 5x: "Wie hard werkt, wordt beloond"

  De Red Flames lieten zich ook tegen Litouwen op geen foutje betrappen. Tine De Caigny nam 5 van de 6 goals voor haar rekening (de 6e was een own-goal). Zij werd nadien dan ook druk gesolliciteerd.

  Serneels: "Kippenvel toen Gerets tevoorschijn kwam"

  "In het begin hebben we ons iets te veel aan het lage tempo van Litouwen aangepast", begint bondscoach Ives Serneels kritisch aan zijn analyse na de 6-0 tegen Litouwen. "Maar na de 1-0 hebben we het tempo opgetrokken en kregen we enkele fantastische aanvallen en goals."

   

  "Ik onthoud dat we halverwege de campagne 12 op 12 hebben en dat iedereen op het veld gevaarlijk kan zijn. Vandaag scoort Tine 5 keer, vrijdag was het aan Philtjens. Dat moet de groep ook stimuleren. Ze hebben kwaliteiten, maar ze hebben ook allemaal nog groeimarge."

   

  De vijfklapper van De Caigny is opmerkelijk, niet alleen omdat ze door de blessure van Van Kerkhoven gelegenheidsspits was. "Na Roemenië vorige maand was ik niet 100% tevreden over haar. Maar ze heeft dat goed opgepikt en heeft keihard gewerkt. Dan kun je daar in het leven voor beloond worden."

   

  Ook voor Serneels persoonlijk was het een memorabele avond. Hij werd gehuldigd voor zijn 100e interland als coach van de Red Flames. "Toen mijn ex-coach Eric Gerets tevoorschijn kwam, moest ik toch even slikken. Het was echt een kippenvelmoment. Hij heeft zoveel voor mij gedaan. Ik ben hem eeuwig dankbaar."

  De Caigny: "Bij Anderlecht scoorde ik ook ooit al eens 5 keer"

  • Tine De Caigny (scoorde 5 keer): "Bij Anderlecht is het mij al eens gelukt om 5 keer te scoren in een match, maar dit is de eerste keer op internationaal niveau. De wedstrijdbal en mijn shirt houd ik bij, die worden een mooi aandenken. Het zou kunnen dat die goals nog belangrijk kunnen zijn als het om de groepswinst gaat tegen Zwitserland. De Zwitsers hebben ons van het WK gehouden, dus daar hebben we nog iets tegen recht te zetten."

   

  • Tessa Wullaert: "We wisten dat Litouwen het zwakste team in onze groep was en dat ze de bus zouden parkeren. Voetballend geraakten we er niet altijd uit, maar we zijn kalm gebleven. Daarin zijn we gegroeid. Vroeger waren we misschien in paniek geslagen omdat dat doelpunt niet meteen viel. Dat ik zelf niet gescoord heb, vindt iedereen nu merkwaardig, maar ik ben heel blij voor Tine."