Croonen over opvolging Mazzu: "Vrancken en Storck staan op longlist"

  Voorzitter Peter Croonen en ex-Genk-coach Felice Mazzu.

  Een gebrek aan duidelijkheid en stagnatie van de individuele talenten, dat heeft Felice Mazzu de spreekwoordelijke kop gekost bij Racing Genk. De club zal bij zijn zoektocht naar een opvolger alle opties open houden, ook trainers van Belgische concurrenten.

  Een zwarte pagina, noemde voorzitter Peter Croonen het ontslag van "de warme mens" Felice Mazzu op de persconferentie. Volgens de voorzitter van Genk was Mazzu niet verrast door zijn ontslag, maar wel ontgoocheld. "Hij dacht dat hij het tij nog kon keren. Als club dachten we van niet en dan moet je de consequenties dragen."

   

  Mazzu kreeg geen duidelijke lijn in de prestaties van Genk en nog langer wachten om in te grijpen, zou de club haar ambitie voor Play-off I kunnen kosten. "We zagen heel weinig stabiliteit binnen de kern. Vooral in het spel", zei technisch directeur Dimitri de Condé.

   

  "Dat betekent dat er geen duidelijkheid was over het spelsysteem, maar ook niet in het individuele niveau van spelers. Sterkhouders en nieuwkomers die vorig seizoen tot de besten behoorden in België of het buitenland, haalden nu hun niveau niet."

   

  "We wisten dat het een moeilijk jaar zou worden. Ook voor de coach. Ikzelf voelde dat al een tijdje aan. Ik ben drie keer tussengekomen om de scherpte en beleving aan te scherpen en heb gesprekken gehad met de staf. We hebben spelers onvoldoende kunnen raken en dat zorgde voor twijfel."

  We zagen heel weinig stabiliteit binnen de kern. Vooral in het spel.

  Technisch directeur Dimitri de Condé

  "Vrancken en Storck zijn goede trainers, maar staan onder contract"

  Genk heeft nu een interlandbreak om op zoek te gaan naar een nieuwe coach. De nieuwe trainer moet in de eerste plaats duidelijkheid brengen aan de jonge spelersgroep en resultaten primeren op korte termijn.


  Er valt ook wel te horen dat de voorkeur wordt gegeven aan iemand die het huis al kent. "Genk is een specifieke club. We hebben een jonge kern met veel kwaliteiten, maar ook veel werkpunten", zei Peter Croonen. Hein Vanhaezebrouck kent het huis en is vrij.


  Wouter Vrancken (ex-speler van Genk) wordt ook genoemd, maar ligt net als Cercle Brugge-trainer Bernd Storck nog onder contract. "Vrancken en Storck zijn goede trainers, maar ze hebben het nadeel dat ze een contract hebben. Dat compliceert de zaken, maar ze staan zeker op de longlist."


  Daarmee zegt Peter Croonen, ook voorzitter van de Pro League, niet dat hij uitsluit dat hij trainers van andere JPL-clubs zal contacteren. "Ik ben in de eerste plaats voorzitter van Racing Genk en zolang we ons houden aan de normen en waarden van de club en het Belgische voetbal, zie ik geen probleem."

  Wie volgt Felice Mazzu op?

  VIDEO: Genk zet samenwerking met trainer Mazzu stop