• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Situatie loopt uit de hand bij Napoli, Koulibaly huurt bodyguard in

  Kalidou Koulibaly

  Kalidou Koulibaly.

  De situatie bij voetbalclub Napoli begint op een gangsterfilm te lijken. De openlijke oorlog tussen de voorzitter (en de ultra's) enerzijds en de spelers anderzijds loopt serieus uit de hand. Ultra's braken in bij spelers Allan en Zielinski om de spelers bang te maken.

  Vulkaan De Laurentiis

  Het conflict tussen de spelers van Napoli en voorzitter Aurelio De Laurentiis doet meer en meer denken aan een filmscenario. Een Italiaans drama dan wel, maar dat lijkt De Laurentis, een van Italiës bekendste filmproducenten, niet te deren.

   

  De openingsscène van dit verhaal speelde zich in Rome af. Daar verloor Napoli ruim een week geleden met 2-1 van AS Roma. Daarna stuurde de voorzitter zijn spelers verplicht een week op afzondering, maar die weigerden dat na de match tegen Salzburg en gingen gewoon naar huis.

   

  De voorzitter was woedend en verklaarde dat hij iedereen op de transfermarkt zal gooien. "In de Italiaanse media wordt fijntjes geschreven dat de spelers niet moeten denken dat hij het niet meent", vertelde Filip Joos in Extra Time. "Zijn vader heeft ooit Federico Fellini, een van de grootste regisseurs ooit, uit zijn villa gegooid."

   

  "De Laurentiis is van geen kleintje vervaard als het over woede-uitbarstingen gaat. Hij is een soort vulkaan. Hij leidt zijn club op die manier, maar je moet toegeven dat hij er succes mee heeft."

   

  De Laurentiis lijkt bereid om onder meer Dries Mertens en Jose Callejon, beiden einde contract, te laten gaan als ze niet instemmen met een contract tegen verminderde voorwaarden.

  De Laurentiis is een soort vulkaan. Hij leidt zijn club op die manier, maar je moet toegeven dat hij er succes mee heeft.

  Ultra's breken in om spelers bang te maken

  Ondertussen heeft het verhaal nog een nieuwe laag gekregen. Er is geweld toegevoegd aan het conflict sinds de ultra's van Napoli zich hebben gemoeid. Bij middenvelder Allan werd ingebroken in zijn huis op klaarlichte dag terwijl zijn vrouw en kinderen thuis waren. Er werd niets gestolen, enkel veel rommel gemaakt.

   

  In de auto van de vrouw van speler Piotr Zielinski werd ook ingebroken. De vrouw van Allan schreef op sociale media een emotionele boodschap. "GENOEG! Dit loopt echt uit de hand. Ik verdraag het niet meer. Mijn man werd aangevallen en elke dag word ik op sociale media uitgescholden. Deze week gebeurde het zelfs tijdens het winkelen. Vorige avond werd er ingebroken om chaos te creëren. Mijn kinderen weenden, doodsbang."

   

  Allan wordt in de media samen met aanvoerder Insigne en Callejon genoemd als de spelers die de rebellie tegen de voorzitter leidden. De rest van de spelers voelen zich duidelijk ook niet meer veilig. De Corriere dello Sport schrijft dinsdag dat Khalidou Koulibaly (ex-Genk) een bodyguard heeft ingehuurd om hem en zijn familie te verdedigen. De vrouw van Insigne zou de stad ontvlucht zijn.

   

  Het einde van dit verhaal lijkt niet meteen in zicht. We kunnen enkel hopen op een happy end, maar daarvoor zal een sterke plottwist nodig zijn.

  Joos: "De Laurentiis is een soort vulkaan"