Kampioen Genk neemt afscheid van coach Mazzu: "Negatieve trend"

  Felice Mazzu volgde Philippe Clement op, maar zijn eerste avontuur bij een topclub liep niet los.

  Wat in de lucht hing, is vanochtend gebeurd: Felice Mazzu is niet langer trainer van Racing Genk. De landskampioen beëindigde vanochtend de samenwerking met de opvolger van kampioenenmaker Philippe Clement. Het bestuur kan niet leven met de prestaties: Genk staat na 6 nederlagen maar 9e in de competitie. Het thuisverlies tegen Gent was de druppel.

  Na de pijnlijke 0-2-nederlaag tegen Gent was het voor veel waarnemers duidelijk: einde verhaal voor Mazzu. En Genk zorgde voor de bevestiging vanochtend met een kort persbericht op zijn website.

   

  "Felice Mazzu is niet langer trainer van KRC Genk. De club heeft ook de samenwerking met assistenten Tom Van Imschoot, Denis Dessaer en Sandro Salamone beëindigd."

   

  "De voorbije weken was de trend hoe langer hoe meer negatief en de clubleiding heeft niet meer het gevoel dat de huidige technische staf nog voor een ommekeer kan zorgen."

   

  "De club beseft dat de ploeg na de landstitel opnieuw in opbouw is, maar het verschil tussen de intrinsieke kwaliteit van de spelersgroep en de prestaties is te groot."

   

  "KRC Genk heeft respect voor het werk van Felice Mazzu, die zich op elk ogenblik een gentleman en een warme persoonlijkheid heeft getoond. De club bedankt hem en zijn assistenten voor hun toewijding en wenst hen veel succes in de toekomst."

   

  "In afwachting van de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer zal boegbeeld Domenico Olivieri de trainingen leiden, bijgestaan door beloftentrainer Kevin Van Dessel."

  De voorbije weken was de trend hoe langer hoe meer negatief en de clubleiding heeft niet meer het gevoel dat de huidige technische staf nog voor een ommekeer kan zorgen.

  Te bescheiden, geen duidelijke lijn

  Felice Mazzu werd begin juni aangesteld bij Racing Genk. Na zes seizoenen Charleroi kreeg hij een verdiende kans bij een topclub. Eerder was hij ook al in beeld geweest bij onder meer Gent, Club Brugge en Standard, maar dat ging telkens niet door.

   

  De erfenis die Philippe Clement achterliet bij Genk was na het kampioenenjaar wel loodzwaar. Met heel wat nieuwkomers moest Mazzu Racing Genk laten meedraaien bovenin de competitie en geen mal figuur slaan in de Champions League. Zijn eerste opdracht, de Supercup tegen KV Mechelen, was een veelbelovend begin, maar daarna kwam Genk nooit helemaal onder stoom. Vooral in de competitie. Genk telt na 14 matchen al 6 nederlagen. 

   

  Mazzu toonde te veel bescheidenheid tegenover zijn spelers en zette geen duidelijke lijn uit. Dat werd geïllustreerd in zijn laatste competitiematch tegen AA Gent, waarin hij zijn spelsysteem in de tweede helft bleef aanpassen. Voor Genk is het halen van Play-Off I een noodzakelijke doelstelling. De Raad van Bestuur besliste dinsdag daarom om de samenwerking met Mazzu op te zeggen.

  Gert Verheyen in Extra Time gisteren: "Vrees dat het einde verhaal is voor Mazzu"

  Mazzu zondag: "Of ik voor mijn job vrees? Dat moet je aan het bestuur vragen"