• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Omstreden coach Salazar trekt naar TAS tegen zijn dopingschorsing

  Alberto Salazar.

  De Amerikaanse atletiektrainer Alberto Salazar zal zijn dopingschorsing aanvechten bij het Internationaal Sporttribunaal TAS. Salazar werd door de Amerikaanse dopingwaakhond USADA 4 jaar geschorst omdat hij zijn atleten bevoorraad zou hebben met testosteron.

  Salazar stond aan het hoofd van het prestigieuze Nike Oregon Project en begeleidde onder meer toppers als Mo Farah en Sifan Hassan. Maar eind september werd de Amerikaan geschorst omdat hij zijn atleten met verboden middelen zou hebben klaargestoomd voor competities.

   

  Zelf ontkent Salazar dat. "Ik zal nooit doping toelaten in mijn trainingscentrum", zei hij. Nu zal hij zijn onschuld proberen te bewijzen voor het TAS. Ook dokter Jeffrey Brown, die eveneens vier jaar werd geschorst, tekende beroep aan. Hun hoorzittingen zullen vermoedelijk niet voor maart 2020 kunnen plaatsvinden.