• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: NBA-kampioen Toronto beëindigt zegereeks LA Lakers

  LeBron James en Pascal Siakam

  Wat schreeuwt LeBron James Pascal Siakam toe?

  Na 7 overwinningen op rij weten de Los Angeles Lakers opnieuw wat verliezen is. Vannacht ging het team van LeBron James voor eigen publiek onderuit tegen kampioen Toronto. De Raptors wonnen de NBA-topper met 104-113.

  Kyle Lowry (duimbreuk) en Serge Ibaka (verstuikte enkel) ontbraken bij de Toronto Raptors, maar met Pascal Siakam (24 punten, 11 rebounds) en Fred VanVleet (23 ptn, 10 ass) draaiden de Canadezen ook op volle toeren.

   

  LeBron James was met een triple double (13 ptn, 15 ass, 13 rbs) - de 85e uit zijn carrière - op de afspraak, maar kon niet verhinderen dat de Lakers hun tweede nederlaag van het seizoen moesten slikken. Het vorige verlies dateerde van de eerste speeldag toen in de stadsderby van de Clippers werd verloren. Laker Anthony Davis werd met 27 punten topschutter van de partij.

  Het blok van LeBron James (Lakers):

  Het blok van Pascal Siakam (Raptors):

  De slamdunk van Chris Boucher (Raptors):

  De dunk van Pascal Siakam (Raptors):

  Nikola Jokic (Nuggets) scoort in de slotseconden

  Door de nederlaag worden de Lakers aan de top van de Western Conference bijgebeend door Denver. De Nuggets wonnen na een verlenging met 98-100 bij Minnesota. Met minder dan 3 seconden op de klok schonk de Servische center Nikola Jokic zijn team de overwinning.

  Giannis Antetokounmpo (Bucks) vliegt:

  De Milwaukee Bucks klopten Oklahoma City met 119-121. Het Griekse fenomeen Giannis Antetokounmpo had met 35 punten en 16 rebounds een ruim aandeel in de hardbevochten zege.

  NBA-uitslagen zondagnacht:

  • Minnesota - Denver 98-100 (n.v.)
  • Orlando - Indiana 102-109
  • Philadelphia - Charlotte 114-106
  • Oklahoma City - Milwaukee 119-121
  • New York - Cleveland 87-108
  • Phoenix - Brooklyn 138-112
  • Portland - Atlanta 124-113 (n.v.)
  • LA Lakers - Toronto 104-113