Peter Vandenbempt: "Om te presteren moet Lamkel Zé z'n fratsen kunnen uithalen"

  Peter Vandenbempt

  Peter Vandenbempt fileert elke week het voetbal in de Jupiler Pro League.

  Peter Vandenbempt praat u bij over de 15e speeldag in de Jupiler Pro League. Onze voetbalcommentator zag gisteren een pakketje Lamkel Zé, nerveuze reacties van de Brugse familie en een angstige Felice Mazzu.

  Het pakket Lamkel Zé

  Antwerp heeft de overwinning niet gestolen in de topper tegen Club Brugge. De enige opmerking die ik kan maken is dat de strafschop voor 1-1 er geen was.


  Voorts vond ik Antwerp zeker niet de mindere, in tegenstelling tot wat spelers van Club Brugge achteraf beweerden. De thuisploeg heeft het resultaat zelf afgedwongen door nog een keer zichzelf te zijn. Ik zag weer fysieke strijd, duels, inzet en hoge pressing.

   

  Misschien speelden sommige spelers ook met het lot van de coach in het achterhoofd, dat zei Lamkel Zé toch achteraf. Hij is dé attractie van de Bosuil: even gek als hij een atleet is. 

   

  Om te presteren stel ik vast dat Lamkel Zé ook z'n fratsen moet kunnen uithalen. In de eerste helft zag je hem z'n best doen om zich te gedragen, maar dan zit hij niet lekker in de match.

   

  Na de rust lukt dat wel, maar en dan moet hij ook de Club-fans provoceren, kreeg hij geel en liep hij een schorsing op. Je moet Lamkel Zé als een pakket pakken, anders werkt het gewoon niet.

  Lamkel Zé is dé attractie van de Bosuil: even gek als hij een atleet is.

  Peter Vandenbempt

  Nog één opmerking voor Antwerp, deze wedstrijd mag geen reden zijn om de poging te staken om op te treden als een voetballend elftal. Dat ben je aan jezelf verplicht als je een topclub genoemd wil worden. Het een sluit het andere niet uit, je kan strijd leveren en toch goed voetballen.

  VIDEO: Zo viert Lamkel Zé tegen Club Brugge

  Het verongelijkte Club Brugge

  Club Brugge heeft twee nederlagen moeten incasseren, dat kan gebeuren op verplaatsing bij PSG en Antwerp. Voor hetzelfde geld had het meer gesprokkeld, want kansen hadden ze wel. Over verval of kwaliteitsverlies mogen we nu niet spreken.

   

  Die penaltyfrats met Diagne in Parijs blijft wel nazinderen. De reactie van Club Brugge vond ik onnodig en verkrampt. Clement en co verweten de journalisten dat ze te veel op dat incident bleven hameren in plaats van de knappe prestatie in Parijs te vermelden. Dat is niet waar, die is ook zeer duidelijk in de verf gezet.

   

  Daarnaast werden ook de verhalen uit de kleedkamer afgedaan als flagrante leugens. Ik was er zelf niet bij, maar als dat leugens zijn, dan heeft Club Brugge een probleem. Journalisten vinden die verhalen niet uit. Neen, die worden ons verteld door mensen die erbij waren, los van mekaar.

   

  Zijn er dus mensen uit de Brugse familie die kwalijke verhalen of zelfs leugens de wereld willen insturen? Waarom? Om de club te schaden? Dat zou ik als trainer of clubleider pas erg vinden.

   

  Ook gisteren in Antwerpen hoorde ik weer nerveuze en verongelijkte reacties uit het kamp van Club Brugge. Philippe Clement bijvoorbeeld, hij had het over de haat die hij gevoeld had op de Bosuil.

   

  Vraag misschien eens aan Vincent Kompany hoe hij ontvangen werd in Brugge. Voor alle duidelijkheid, het hoort er niet bij in het voetbal, maar het is ook geen exclusiviteit van Antwerp.

  Philippe Clement had het over de haat die hij gevoeld had op de Bosuil. Vraag eens aan Vincent Kompany hoe hij ontvangen werd in Brugge.

  Peter Vandenbempt

  VIDEO: De goals uit Antwerp - Club Brugge (2-1)

  De angstige Felice Mazzu

  Twee coaches stonden het voorbije weekend onder druk. Laszlo Bölöni won z'n wedstrijd met Antwerp, Felice Mazzu verloor opnieuw met Racing Genk. Officieel is zijn lot nog niet bezegeld. Er wordt vandaag nog druk overleg gepleegd met de trainer en de spelers, maar het zou een grote verrassing zijn als Mazzu morgen na de Raad van Bestuur nog trainer is in Genk.

   

  Vooral na die tweede helft tegen Gent kon je alleen maar denken dat dit het einde voor de trainer is. Mazzu hanteerde een systeem of 3, er heerste chaos op het veld en je zag een zorgwekkende gelatenheid bij de spelers en de coach.

   

  Er zat geen leven in het elftal, er vond geen revolte plaats en opnieuw waren er die vroege tegengoals. Gent was het zoveelste dieptepunt voor Genk dit seizoen.

   

  Het grote "verwijt" dat je de coach kan maken is dat er geen duidelijkheid is. Welke lijn bewandelt hij? Waar werkt de trainer naartoe?

   

  Mazzu straalt onzekerheid uit. In Genk kreeg hij die langverwachte en welverdiende kans om een topteam te coachen, maar hij ziet er angstig uit. En die twijfels straalt hij af op de groep. Een groep met spelers die ver beneden hun niveau acteren en nieuwkomers die niet renderen.

   

  Die spelers hebben nu een trainer nodig die hen leidt met de borst vooruit, iemand die de zaken in handen neemt met zelfvertrouwen en geloof in een goede afloop. En dat straalt Felice Mazzu op dit moment niet uit.

   

  Ik vrees dus dat zijn verhaal uit is en dat vind ik echt jammer, want Mazzu is een warme en fijne man die zijn plaats aan de top verdiende. En omdat hij echt een goeie trainer is. Maar misschien niet op dit moment voor Racing Genk.

  Ik vrees dat zijn verhaal uit is en dat vind ik echt jammer, want Mazzu is een warme en fijne man die zijn plaats aan de top verdiende. 

  Peter Vandenbempt

  Mazzu: "Of ik voor mijn job vrees? Dat moet je aan het bestuur vragen"

  Peter Vandenbempt