• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Delfine Persoon pakt WBA-titel bij supervedergewichten

  Delfine Persoon won op punten.

  Delfine Persoon won op punten.

  Delfine Persoon heeft zich maandag in Oostende tot WBA-wereldkampioene bij de supervedergewichten gekroond. De 34-jarige West-Vlaamse klopte de Nigeriaanse Helen Joseph na 10 felbevochten rondes op punten

  Delfine Persoon bokst sinds haar verloren kamp tegen Katie Taylor in een lagere gewichtsklasse. De Ierse wil voorlopig van geen rematch weten, waardoor ze voor Persoon alle wereldtitels blokkeert. Onze landgenote kampt dan maar noodgedwongen bij de supervedergewichten, een klasse die zo'n 3 kg minder is dan de categorie die Persoon gewoon is.

   

  In Oostende kreeg ze, met de steun van een enthousiast thuispubliek, de Nigeriaanse Helen Joseph tegenover zich. Joseph, bijgenaamd Iron Lady, had 17 van haar 22 profkampen gewonnen. De twee hielden mekaar 10 rondes in evenwicht, maar na afloop kende de jury onze landgenote wel unaniem de overwinning toe.

   

  Het rapport van Persoon na 46 profkampen oogt indrukwekkend: 44 zeges en 2 nederlagen. Met haar zege tegen Joseph is ze nu de "WBA interim-wereldkampioene" bij de supervedergewichten. Om zichzelf ook de échte wereldkampioene te mogen noemen, moet Persoon ook de titelhouder verslaan: de Koreaanse Hyun Mi Choi.

  Persoon: "Meer straatgevecht dan bokskamp"

  Delfine Persoon was na afloop van haar kamp tegen Helen Joseph niet te spreken over de ingesteldheid van de Nigeriaanse: "Ik wil laten zien wat echt boksen is en met zo'n tegenstander gaat dat niet. Het leek soms meer op een straatgevecht dan op een bokskamp. Ik wou de titel pakken met glans, maar dat is niet gelukt omdat zij zo vuil kampte."

   

  "Ik was niet helemaal in vorm en ben een beetje teleurgesteld in mezelf vandaag",  aldus Persoon, die in de tweede ronde al een zware kopstoot te verduren kreeg. "Ik dacht dat mijn neus gebroken was. Maar geen zorgen aan mijn mama en papa, dat geneest wel."

   

  VIDEO: Delfine Persoon opnieuw wereldkampioene