• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Tribune: "Door wispelturige concurrenten is Gent grootste uitdager Club Brugge"

  11 november is Wapenstilstand. De dag dat de wapens zwegen in de Eerste Wereldoorlog. De stemmen in De Tribune zwegen gelukkig niet. AA Gent-voorzitter Ivan De Witte en Peter Vandenbempt spraken over het succes van AA Gent, de BeNe League en het lot van Felice Mazzu.

  In deze aflevering hoort u ook:

  • Of Felice Mazzu verbrand is voor topclubs als hij ontslagen wordt bij Racing Genk?
  • Hoe het bestuur van AA Gent is omgegaan met de positie van de trainer na de zware ontgoocheling die de nederlaag in de bekerfinale was.
  • Wie Jess Thorup zijn korte broek uit het hoofd heeft gepraat.
  • Hoe de BeNe League gelijkenissen vertoont met de Brexit.
  • En hoeveel geld de voorzitter van AA Gent hoopt te vangen voor het nieuwe mediacontract in het voetbal.

  "De wedstrijd van 22 december wordt heel belangrijk"

  AA Gent kende een topweek. Het won op het veld van Wolfsburg in de Europa League, waardoor overwinteren heel dichtbij is. En Gent won in de competitie op het veld van Racing Genk. Dromen wou voorzitter Ivan de Witte niet, maar hij kijkt wel positief naar de volgende weken.

   

  "Ik denk nog altijd dat Club Brugge torenhoog titelfavoriet is. Zij hebben de beste ploeg en zijn de club met de beste professionele instelling. Als zij kampioen worden, zou dat verdiend zijn, vind ik."

   

  "Maar hetzelfde wat voor Liverpool geldt in Engeland, geldt in België. Het is nog niet gespeeld. De wedstrijd op 22 december wordt een heel belangrijke. Dan ontvangen we Club Brugge. Als al onze kernspelers beschikbaar zijn, kijk ik daar erg naar uit."

   

  Peter Vandenbempt zag het ook zo. Te vroeg voorspellingen doen, is hem eerder al zuur opgebroken. "Ik heb eerder al gezegd dat Club Brugge alleen zichzelf van de titel kan houden. Dat is niet respectloos voor de rest, maar alles bij Club past in elkaar. Ook op Antwerp hadden ze nog een resultaat kunnen halen."

   

  "Club moet al een vrij groot verval kennen om in de problemen te komen, denk ik. Maar... ik herinner me dat ik in het verleden al een paar keer van bepaalde ploegen gezegd heb dat ze de punten door vier zouden moeten delen (bij het begin van de Play-off's) of ze zouden geen concurrentie meer hebben. Die ploegen zijn nooit kampioen geworden. Dus om die reden geef ik Ivan De Witte gelijk dat we toch nog maar even een slag om de arm moeten houden."

   

  "Maar gezien de wispelturigheid van de concurrentie, zoals ik Standard tegen KV Mechelen zag spelen, Anderlecht dat een vraagteken blijft, denk ik wel dat Gent misschien de grootste uitdager is. Zeker als ze resultaten kunnen halen buitenshuis."

  Download de podcast van De Tribune