Anthuenis: "Als er één iemand redenen heeft om ontevreden te zijn, is het Mazzu"

  Krijgt Mazzu nog wat krediet bij Racing Genk?

  "Blijft Felice Mazzu trainer van Racing Genk?", dat is een van de vragen die tijdens deze interlandbreak beantwoord moet worden. Aimé Anthuenis, ex-trainer van de landskampioen, was na de match tegen Gent verbaasd over het niveau in de Luminus Arena. "De kwaliteit van de spelersgroep ligt 30 procent lager dan vorig jaar."

  Was de 0-2-thuisnederlaag tegen Gent de druppel voor Felice Mazzu? Anthuenis: "Ik vond voor de match dat het zelfs bij een nederlaag nog te vroeg zou zijn om hem te ontslaan. Ik vind het nooit juist om een coach weg te stemmen in november. Het bestuur heeft heel bewust voor Mazzu gekozen. Dus als ze hem nu al ontslaan, moeten ze daar toch zelf ook een deel van de verantwoordelijkheid voor nemen."

   

  "Maar ik heb de match gezien en ik was echt geschrokken van het niveau. Het was zwak. Genk gaf nooit de indruk dat het zou kunnen terugkomen. Het middenveld was zwak, de verdediging was zwak, Samatta was amper aanwezig, ... En Onuachu heeft me nog het meest ontgoocheld. Daar had ik meer van verwacht."

   

  "Er zijn dus redenen om in te grijpen, maar de coach heeft zelf zeker ook redenen om te klagen. Je kan niet blind zijn voor de feiten. De kwaliteit van de spelersgroep ligt 30 procent lager dan vorig jaar, alleen al door het vertrek van Trossard, Malinovski en Pozuelo. De vervangers komen nog niet tot aan hun enkels. Ook spelers die vorig jaar een topseizoen hadden, blijven nu onder de verwachtingen: Dewaest, Maehle, ... Als er één iemand ontevreden kan zijn, dan misschien wel Mazzu zelf."

  Het bestuur heeft bewust voor Mazzu gekozen, als ze hem nu ontslaan moeten ze zelf ook een deel van de verantwoordelijkheid nemen.

  Aimé Anthuenis

  "Wees tevreden met plaats 6 en begin volgend seizoen opnieuw"

  "Ik zou Mazzu tijd geven tot Nieuwjaar. Dan moeten er transfers komen. Mazzu heeft al vaak bewezen dat hij een goeie trainer is. Hij moet nu vooral een goed gesprek hebben met het bestuur. Als er geen vertrouwen meer is vanuit de spelersgroep of als hij het zelf niet ziet zitten, dan moet hij snel opstappen. Anders niet."

   

  "Ik zou ook niet meteen weten welke trainer het dan zou moeten overnemen. Als ik Genk dit weekend zag, zullen de trainers niet staan te springen. Volgens mij is er absoluut geen zekerheid dat het met een nieuwe trainer zal verbeteren."

   

  "Een goed seizoen voor Genk zou zijn om gewoon de top 6 te halen. Wees tevreden met plaats 6 en begin volgend jaar opnieuw. Maar goed, dat is niet de realiteit in ons voetbal. Ze hebben nu twee weken de tijd en dus zal er wellicht wel iemand anders komen."