Ook racisme in Oekraïne: huilend slachtoffer Taison (Sjachtjor) krijgt rood

  6-voudig Braziliaans international Taison.

  Racistisch wangedrag van toeschouwers/supporters lijkt het internationale voetbal dezer dagen helemaal in zijn greep te hebben. Het verhaal van deze week komt uit Oekraïne, waar Sjachtjor Donjetsk-speler Taison het slachtoffer werd. Niet alleen van racisme, ook van een vreemde kronkel bij de ref.

  De beelden van de dag komen deze keer uit Sjachtjor Donjetsk-Dinamo Kiev. Een kwartiertje voor tijd reageerde Sjachtjor-middenvelder Taison op de geluiden uit het vak van de meegereisde Dinamo-fans. 

   

  De Braziliaan, die al sinds 2011 in Oekraïne voetbalt, reageerde met zijn middenvinger en kegelde een bal richting het Dinamo-vak. Taison verliet het veld in tranen, waarna de wedstrijd volgens de reglementen ook enkele minuten onderbroken werd.

   

  De wedstrijd werd na de pauze hervat, weliswaar zonder Taison. Hij kreeg van de ref een rode kaart voor zijn reactie richting de Dinamo-supporters. De thuisploeg hield in de slotfase zijn 1-0-bonus vast.