Wat een debuut: Van Riel wint zijn allereerste Ironman 70.3

  Van Riel eerder dit seizoen.

  Marten Van Riel heeft zijn overstap van de kwart naar de halve triatlon op het einde van het seizoen bijzonder goed verteerd. Meer nog, de Belg won bij zijn debuut meteen de Ironman 70.3-wedstrijd in Xiamen en brak er ook het parcoursrecord. 

  Net voor Marten Van Riel even een winterstop neemt, ging de Belgische triatleet naar Xiamen om er deel te nemen aan de Ironman 70.3. Dat is niet zijn specialiteit, maar daar was niets van te merken. Hij nam na 1.900 meter zwemmen meteen de koppositie in. 

   

  Alleen de Australiër Amberger kon in zijn wiel blijven tijdens het fietsonderdeel, maar tijdens de afsluitende halve marathon nam Van Riel definitief afscheid van zijn kompaan. Hij finishte uiteindelijk na 3u44'26", een nieuw record in Xiamen.

   

  Op het podium werd hij geflankeerd door Josh Amberger en de Australiër Tim Reed. Door zijn overwinning heeft Van Riel meteen ook een ticket op zak voor het WK eind volgend jaar.