Florent van Aubel en Emma Puvrez ontvangen de "Golden Stick"

  Tijdens een gala-avond in Genval zijn de Speler en Speelster van het Jaar in de bloemetjes gezet. Bij de dames mocht Emma Puvrez (Antwerp) de Golden Stick in ontvangst nemen, bij de heren was dat Florent van Aubel (Dragons). Enkel spelers uit de Belgische competitie kunnen de award winnen.

  Puvrez (22) en Van Aubel (28) werden allebei uitverkoren in een lijstje van 5 super-genomineerden.

   

  Bij de vrouwen maakten Alix Gerniers, Barbara Nelen, Elodie Picard, Michelle Struijk en Emma Puvrez kans op de hoogste onderscheiding. Het was Puvrez die uiteindelijk voor het eerst met de Golden Stick naar huis mag.

   

  Haar carrière als hockeyster combineert de 22-jarige Puvrez met studies Sport en Bewegen bij Thomas More in Turnhout. De kersverse laureate van de Gouden Stick nam al deel aan twee WK's (Den Haag 2014 en Londen 2018) en twee EK's (Londen 2015 en Antwerpen 2019).

   

  Sinds twee jaar komt ze op clubniveau voor Antwerp uit, voordien was ze actief voor Victory, Dragons en het Nederlandse MOP. In mei veroverde ze met Antwerp haar eerste Belgische titel.

   

  Bij de mannen stond er opnieuw geen maat op Florent van Aubel. De "tovenaar" troefde Tom Boon, Arthur De Sloover, Simon Gougnard en Victor Wegnez af.

   

  Het is al de derde keer dat Van Aubel de Golden Stick op zijn schouw mag zetten en het tweede jaar op een rij. Hij beent Arthur Van Doren bij met 3 prijzen, maar die laatste komt niet meer in aanmerking aangezien hij in het buitenland speelt.