Thibau Nys knalt raak: Europese titel is binnen bij de junioren, Michels 2e

  Nys won voor Michels en Lillo.

  Thibau Nys is Europees kampioen veldrijden bij de junioren.

  0 / 0

  Thibau Nys heeft zich tot Europees kampioen veldrijden bij de junioren gekroond. Na een machtige tweestrijd met Jente Michels had een sluwe, maar slimme Nys net dat tikkeltje meer kruit in de benen. Michels strandde op 9 seconden. De Zwitser Lillo werd derde.

  Nys speelt het slim en rekent af met Michels

  Het EK in Silvelle is alvast uitstekend gestart voor de Belgen. Bij de junioren werd het plek 1 en 2 voor onze landgenoten. Aanvankelijk waren ze met z’n drieën weg, maar Nys en Michels waren halverwege ribbedebie.  

   

  Met de laatste ronde in zicht kwam er wat heibel tussen het duo vooraan. Nys weigerde over te nemen bij het klinken van de bel. De twee hadden evenwel 1’10” voorsprong op het eerste achtervolgende groepje met onder anderen Lillo, Biermans en Van Campenhout. Er was dus wel wat speelruimte.

   

  In de laatste ronde probeerde Michels Nys nog uit het wiel te knallen, maar die laatste weigerde te kraken. Integendeel, het was zijn versnelling die uiteindelijk het snedigst was! Nys kwam solo over de streep met 9 seconden voorsprong op Michels.

   

  De Zwitser Lillo verpestte het volledig Belgische podium. Jetze Van Campenhout werd 4e, Lennert Belmans 5e.

  Bekijk de samenvatting van de strijd bij de junioren

  "Ik besef het nog niet goed, maar zal wel komen binnenkort"

  Pieterse wint 1e EK voor vrouwen bij junioren

  De junioren bij de vrouwen mochten voor het eerst aan de start van het EK komen. En daar was het Nederland boven. Puck Pietserse kroonde zich tot Europees kampioene, voor Olivia Onesti. Shirin Van Anrooij werd nog 3e.