Eddy Merckx kraait victorie in Zuid-Korea

  Eddy Merckx (UMB-5) heeft de Wereldbeker-manche driebanden in het Zuid-Koreaanse Guri-Gyeonggi op zijn naam geschreven. In de finale van de 5e Wereldbeker-wedstrijd dit seizoen haalde hij het met overmacht tegen de Fransman Jérémy Bury (UMB-10): 40-16.

  Merckx zette in de halve finales de Zuid-Koreaan Jun Tae Kim (UMB-116) met 40-21 opzij, met een gemiddelde van 2.353 per beurt.   

   

  In de finale, die traag op gang kwam, was het Merckx die als eerste met een reeks van 8 caramboles het vuur aan de lont stak. Zo ging de tweevoudige wereldkampioen met een 21-7-voorsprong de pauze in.

   

  Merckx scoorde bij de spelhervatting een reeks van 12, waardoor Bury tegen een achterstand van 24 punten aankeek. Met nog een reeksje van 5 en een gemiddelde van 2.500 per beurt werd het uiteindelijk een afgetekende 40-16-overwinning.   

   

  Voor de 51-jarige Merckx is het de 11e Wereldbeker-overwinning in zijn loopbaan en daarmee klimt hij naar de 2e plaats op de wereldranglijst. De Nederlander Dick Jaspers blijft met een riante voorsprong nummer 1.