• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Condé: "Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren en veranderen"

  Een onherkenbare kampioen verloor ook tegen AA Gent.

  Dringt een coachwissel zich op bij Racing Genk? Na de 6e seizoensnederlaag tegen AA Gent snijdt de kampioen in een crisissfeer de interlandstop aan. "We zijn halfweg en we willen het beter doen. Of dat met deze coach zal zijn? Die vraag moeten we deze week bekijken", klinkt het bij TD Dimitri de Condé.

  "Wat we gepresteerd hebben is Genk onwaardig"

  "Wat ik uit de match tegen AA Gent geleerd heb? Het is iets wat terugkomt, weliswaar deze keer een beetje onverwacht", zuchtte technisch directeur Dimitri de Condé zondagavond bij Sporza.

   

  "Ik had na Liverpool een beter gevoel. Ik dacht dat we heel scherp voor de dag zouden komen. Het resultaat is één element, maar iedereen ziet en voelt dat wat we gepresteerd hebben Genk onwaardig is. Dat is niet oké."

   

  "Thuis moet je de match in handen nemen en dat gebeurde te weinig. Dat kunnen we niet 100 procent verklaren. Dat is nu onze eerste taak."

   

  "We moeten hier als club uitkomen. We moeten deze week de koppen samensteken en kijken wat het beste is voor de club en op welke manier we voortgaan, want dit is niet oké."

   

  "Ik wil dat we als club uitstralen dat we willen winnen en dat heb ik gemist op het veld. We stralen dat vandaag de dag niet uit en dat is de verantwoordelijkheid van iedereen die sportief iets te maken heeft met deze club."

  Ik wil dat we als club uitstralen dat we willen winnen en dat heb ik gemist op het veld. We stralen dat vandaag de dag niet uit.

  Dimitri de Condé (TD Racing Genk)

  "We moeten kijken wat de beste weg is"

  Welke geluiden vangt Dimitri de Condé bij de Genkse spelersgroep op? "Dat houd ik intern. Op bestuursniveau moeten we kijken wat de juiste keuze is en op welke manier we denken dat de kans op slagen om dit te keren het grootst is. We zijn halfweg de competitie en we willen het beter doen. De mensen in de tribunes mogen dat eisen."

   

  "Of dat met deze coach zal zijn? Die vraag moeten we deze week bekijken. Moeten we ingrijpen of niet? Dat wordt intern besproken. Het is nu nog wat emotioneel. Maar het is wel duidelijk dat er iets moet gebeuren en veranderen."

   

  Zijn de spelers nog tevreden met deze T1? "Dat moet je aan hen vragen. Ik vind dat het sowieso de plicht is van de spelers om hun job te doen en achter hun coach te staan, wie er ook staat. Die vraag is eigenlijk overbodig. Maar we zullen als bestuur moeten kijken wat we denken dat de beste weg is", herhaalde De Condé nog eens.