EK-wei is nu al een modderpoel: "Het wordt geen vakantie-uitstapje"

  Sanne Cant tijdens haar verkenning.

  Het EK in Silvelle wordt in een wei georganiseerd. Niet meteen iets om als crossliefhebber enthousiast over te worden, of toch? Het parcours ziet er daags voor het kampioenschap toch behoorlijk zwaar uit. De wei is een modderpoel geworden en dan moeten er nog heel wat categorieën over voor het aan de elite is.

  De Belgische mannen en vrouwen trokken vandaag op verkenning in Italië, maar op het parcours worden ook al verschillende wedstrijden gereden. Zo komen de verschillende categorieën bij de masters in actie. Zo wordt het parcours uiteraard nog wat meer omgeploegd.

  Beelden van het parcours vandaag

  De eerste indruk van Toon Aerts: "Geen vakantie-uitstapje"

  "Het is hier zonnig, maar door de omloop is het geen vakantie-uitstapje. Het is een natte en zware omloop met veel slijk, af en toe een loopstrook, moeilijke zandpassages, ... Het zal moeilijk zijn om hier het podium te voorspellen."

  Van Loy hielp een Italiaans kindje de modderige trappen op