Fietsen van Nederlander Joris Nieuwenhuis gestolen in Italië daags voor EK

    De Cervélo waarmee Nieuwenhuis zijn EK zou rijden.

    De crossfietsen van de Nederlandse veldrijder Joris Nieuwenhuis zijn gestolen in het Italiaanse Silvelle daags voor het EK veldrijden. Dat meldt zijn team Sunweb op Twitter. De 23-jarige Nieuwenhuis is een van de 5 Nederlandse renners die zondag bij de profs in actie komt.

    Volgens de wielerploeg betreft het fietsen van het merk Cervélo die zijn gestolen uit een busje dat op een beveiligde parkeerplaats bij het teamhotel stond. Sunweb roept getuigen op zich te melden bij de politie.

     

    Nieuwenhuis deed vorig jaar voor het eerst mee bij de profs op het EK. Toen eindigde hij als zevende achter winnaar Mathieu van der Poel, die zondag opnieuw de grote favoriet voor het Europees goud is.