Martinez neemt verrassend Elias Cobbaut op in selectie Rode Duivels

  Cobbaut op het voorbije EK voor beloften.

  Roberto Martinez heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de interlands van midden november in Rusland en tegen Cyprus. Elias Cobbaut werd de surprise van de chef. "Hij is de voorbije tijd gegroeid bij Anderlecht", verdedigde Martinez zijn keuze.

  In de selectie had de bondscoach één verrassing in petto. Elias Cobbaut van Anderlecht heeft namelijk zijn eerste Rode Duivels-selectie beet. Hij is de vervanger van Jan Vertonghen, die net als Thomas Meunier moest afhaken met een blessure aan de hamstrings. Ook Maxime Lestienne van Standard is opnieuw opgeroepen. Hij moest echter bij de vorige selectie nadien afhaken met een blessure.

   

  "Ik had qua profiel een linksvoetige centrale verdediger nodig", licht Martinez de keuze voor Cobbaut toe. "Vertonghen is namelijk out en Vermaelen twijfelachtig. Cobbaut heeft ook enorme stappen gezet. Bij de beloften was het EK een scharniermoment voor hem. Hij is de voorbije tijd gegroeid bij Anderlecht en won enorm veel aan maturiteit."

  "Lessen getrokken uit Nations League"

  Rusland wordt de eerste tegenstander voor de Rode Duivels in het tweeluik. De Russen en België zijn al zeker van deelname aan het EK. België leidt met 24 op 24 in groep A en is mits een punt in Rusland (21 punten) zeker van groepswinst. 

   

  "Die groepswinst is zeker belangrijk voor ons. Daar gaan we vol voor", zegt Martinez tot slot. "We willen dat statuut van reekshoofd hebben bij de loting. Het duel in Rusland moet er eentje worden waar we tonen dat we geleerd hebben uit onze ervaringen van de Nations League. Daar verloren we na een moeilijke wedstrijd in Zwitserland. Ook in Rusland zal het pittig worden, want zij hebben een geweldige EK-campagne gevoetbald."

  Selectie Rode Duivels voor Rusland en Cyprus
  Thibaut Courtois Real Madrid
  Simon Mignolet Club Brugge
  Matz Sels Straatsburg
  Hendrik Van Crombrugge Anderlecht
  Toby Alderweireld Tottenham
  Dedryck Boyata Hertha Berlijn
  Jason Denayer Lyon
  Elias Cobbaut Anderlecht
  Leander Dendoncker Wolverhampton
  Brandon Mechele Club Brugge
  Thomas Vermaelen Kobe
  Yannick Carrasco  Dalian Yifang
  Timothy Castagne Atalanta
  Nacer Chadli Anderlecht
  Thorgan Hazard Dortmund
  Kevin De Bruyne Manchester City
  Dennis Praet Leicester City
  Youri Tielemans Leicester City
  Hans Vanaken Club Brugge
  Axel Witsel Dortmund
  Michy Batshuayi Chelsea
  Christian Benteke Crystal Palace
  Eden Hazard Real Madrid
  Maxime Lestienne Standard
  Romelu Lukaku Inter
  Dries Mertens Napoli
  Divock Origi Liverpool
  Leandro Trossard Brighton
  Yari Verschaeren Anderlecht