"Tegen Duitsland tonen dat we gegroeid zijn sinds start campagne"

  De Belgen pakten drie weken geleden tegen Moldavië hun eerste zege in de EK-voorronde.

  Volgende week zondag staan de nationale beloften voor een aartsmoeilijke verplaatsing naar Freiburg, waar ze de Duitse beloften in de ogen kijken. Een belangrijke test voor de Belgen, die met 4 op 9 aarzelend aan hun EK-voorronde zijn begonnen.

  In een uitverkocht(!) Schwarzwaldstadion in Freiburg staan de Belgische beloften over een goeie week voor hun zwaarste uitdaging in deze kwalificatiecampagne. Op de vierde speeldag wacht er met Duitsland de ongeslagen leider in groep 9, terwijl de Belgen hun start volledig misten en na drie speeldagen slechts met vier punten staan. In Wales werd er met 1-0 verloren en vervolgens geraakten ze ook in eigen huis niet voorbij Bosnië-Herzegovina.

   

  Bondscoach Walem maakte vrijdag zijn selectie bekend voor de levensbelangrijke interland tegen Duitsland. Opvallende afwezige is Antwerp-doelman Jens Theunckens. Theunckens mocht vorige keer zelfs als derde doelman doorschuiven naar de Rode Duivels, na het afhaken van Mignolet en Van Crombrugge. Hij wordt vervangen door Standard-goalie Arnaud Bodart, al enkele weken goed op dreef.

  "We moeten bevestigen na onze 4-1-zege tegen Moldavië"

  Na de moeizame start van de Belgen konden ze zich tegen op de vorige speeldag herpakken, weliswaar tegen het nietige Moldavië (4-1). Er moeten dus nog punten gesprokkeld worden, want enkel de negen groepswinnaars en de twee beste tweedes zijn rechtstreeks geplaatst voor het EK. De andere tweedes spelen nog barragewedstrijden op 9 en 17 november 2020.   


  “Ik verwacht vooral een bevestiging van wat ik gezien heb in onze 4-1-zege tegen Moldavië", liet Walem optekenen. "We moeten proberen iets te creëren tegen dit
  Duitsland, de grote favoriet in onze groep en op papier veruit de sterkste ploeg. Het wordt voor ons een mooie kans om te tonen dat we gegroeid zijn sinds de start van deze campagne.”