Kopzorgen voor Levante: eerste doelman opgeroepen als toezichter in stemlokaal

  Levante-doelman Fernandez moet zondag zijn burgerplicht vervullen.

  De parlementaire verkiezingen in Spanje van deze zondag dreigen Levante met een hoop kopzorgen op te stapelen. Eerste doelman Aitor Fernandez is namelijk opgeroepen om toezichter te zijn in een stemlokaal. Zo zit de Spaanse middenmoter zonder doelman voor de wedstrijd tegen Bilbao, want ook hun tweede doelman is niet inzetbaar door een blessure.

  Het kan iedereen overkomen: een oproepingsbrief in de bus krijgen om in je gemeente te gaan dienen in een stemlokaal. Het overkwam ook Aitor Fernandez, doelman van Levante UD, de huidige nummer 11 in La Liga. 

   

  Helaas voor de Spanjaard is de timing nogal ongelukkig. Komende zondag moet hij namelijk met zijn club een uitwedstrijd spelen op het veld van Bilbao. De onfortuinlijke Fernandez zal zich zondagochtend echter moeten aanmelden in een stemlokaal in Mondragon, een gemeente op zo'n 50 km van Bilbao. Daar zal dan beslist worden of de aanwezigheid van de toezichters nodig zal zijn.

   

  De enige manier om te ontkomen aan de oproeping is door een attest van overmacht in te dienen bij het lokale electorale comité in Mondragon. Maar dat comité had helaas voor Fernandez geen oren naar het excuus van de doelman.

   

  "De club doet er alles aan om te zorgen dat ik zondag niet moet gaan", reageerde de doelman op de ongelukkige samenloop. "Ik wil snel duidelijkheid. Desnoods slaap ik de dag voor de wedstrijd gewoon thuis, ga ik naar het stemlokaal en rijd ik erna zelf met de auto naar het stadion van Bilbao."

   

  Levante zit zo in een lastig parket, want naast eerste doelman Fernandez kunnen ze ook geen beroep doen op hun geblesseerde tweede doelman, Oier Olazabal. Mogelijk zal de club zondag dus een jeugdspeler onder de lat moeten zetten.