Ga naar de inhoud

meest recent

Oud-renner Jens Voigt: "Val van Muur is beste wat me kon overkomen"

 vr 8 november 2019 20:52
Jens Voigt
Jens Voigt (48) groeide op in Oost-Duitsland.

Morgen/zaterdag is het 30 jaar geleden dat de Muur van Berlijn viel en de hereniging van Duitsland begon. "Daar ben ik zo dankbaar voor", reageert voormalig wielrenner Jens Voigt.

Jens Voigt groeide op in Oost-Duitsland. Hij was 18 jaar toen op 9 november 1989 de Muur viel en er een einde kwam aan de DDR. "Daar ben ik zo dankbaar voor", tweet de sympathieke ex-renner.

 

"Dankzij de val van de Muur heb ik als ossi * mijn wessi **/echtgenote leren kennen. En nu hebben we samen 6 kinderen. Het is het beste wat ons kon overkomen."

 

* Duitser afkomstig uit het voormalige Oost-Duitsland

** Duitser, afkomstig uit het voormalige West-Duitsland

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ronde- en tijdritspecialist

Jens Voigt was een specialist van het ronde- en het chronowerk. De Duitser reed lang in een ploeg met de broers Schleck en stond maar liefst 17 keer aan de start van de Ronde van Frankrijk. Twee keer won hij een etappe, een keer een ploegentijdrit in de Tour.

 

Op het einde van zijn carrière stelde hij ook het werelduurrecord scherper (51,110 km). Helaas voor Voigt hield die afstand maar anderhalve maand stand. De Oostenrijker Brändle deed er snel wat bij (51,852 km). Sinds april staat het record op naam van Victor Campenaerts (55,089 km).