STVV en Genk pleiten voor replay derby: uitspraak eind november

  Wegens wangedrag van de supporters werd de wedstrijd stilgelegd.

  De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal nog "voor het einde van de maand november" een uitspraak doen over de gestaakte derby tussen STVV en Genk. 

  De wedstrijd tussen STVV en Genk (28 september) werd bij een 3-3-stand in de slotminuten definitief gestaakt wegens het wangedrag van beide supportersclans. Dat kan een vervelend staartje krijgen: de gevorderde straffen zijn twee punten aftrek, een replay achter gesloten deuren, een match achter gesloten deuren en de maximumboete van 5.000 euro.

   

  Genk en STVV halen dan ook alles uit de kast om een straf te ontlopen. Volgens de clubs is de procedure voor de stillegging niet correct verlopen en kan er daardoor geen straf worden opgelegd.

   

  Uit de verklaringen van de veiligheids- en politieverantwoordelijken blijkt dat de match delegate op eigen houtje heeft beslist om de derby stil te leggen. De veiligheidsverantwoordelijke van STVV werd niet geraadpleegd en voor STVV en Genk is dat een inbreuk op het bondsreglement. "Enkel een replay van de match is dus mogelijk", besloot advocaat Jochem Martens.

   

  De drie zetelende leden van de Geschillencommissie Hoger Beroep nemen de zaak in beraad. "Dit is een belangrijke casus die een hoge precedentswaarde zal hebben", zei voorzitter Didier Detollenaere. "We proberen zoals steeds vrij snel, maar vooral gemotiveerd een beslissing te nemen. De uitspraak mag verwacht worden voor het einde van deze maand."