Persoon over rematch tegen Taylor: "Veel blabla maar geen boemboem"

  Delfine Persoon vecht in Oostende om de "WBA Interim World Title".

  Voor het eerst sinds haar omstreden nederlaag tegen Katie Taylor staat Delfine Persoon maandag in de ring. "Ik heb die kamp herbekeken en blijf erbij: voor mezelf heb ik die kamp gewonnen." Nu wachten nieuwe uitdagingen: een titelgevecht in een gewichtsklasse lager, en hopelijk ook de Olympische Spelen.

  "Taylor heeft kamp tegen mij nog niet verteerd"

  Katie Taylor kampte vorig weekend zelf voor het eerst sinds haar duel tegen Persoon in New York. Ze won, en veroverde nu ook de wereldtitel in een gewichtsklasse hoger (de superlichtgewichten, red.). Ondanks de pijnlijke nederlaag tegen de Ierse heeft Persoon haar kamp toch bekeken. "Als je haar entourage ziet, het financiële, … Ik ga niet zeggen dat het pijn doet, maar je denkt wel: dat kon ik geweest zijn."

   

  Toch is Persoon niet te beroerd om toe te geven dat Taylor vorig weekend terecht won. "Al vond ik ze niet overtuigend. Mijn trainer (Filiep Tampere, red.) zegt dat ze de kamp tegen mij nog niet verteerd heeft en dat die waarschijnlijk haar zelfvertrouwen heeft aangetast."

   

  En heeft Persoon zelf het al verteerd? "Ik heb al veel frustraties moeten verwerken, het was niet de eerste keer dat we "een lap in ons gezicht" kregen. Je leert hoe je dat moet verwerken. Ik heb de kamp meermaals herbekeken en blijf erbij: voor mezelf heb ik die kamp gewonnen."

   

  In een rematch tegen Taylor gelooft Persoon niet. "Ik kan het zo zeggen: veel blabla, maar geen boemboem. In interviews met haar of haar entourage klinkt het "ja, maar eerst die kamp" of "zeker volgend jaar"... . Maar met ons is er geen enkel contact, we krijgen geen mail, niks. Ik denk ook dat het mentaal bij Taylor niet goed zit en dat ik daarom die kans niet zal krijgen."

  In interviews met haar of haar entourage klinkt het "ja, maar eerst die kamp" of "zeker volgend jaar".

  Delfine Persoon over haar opponente Katie Taylor

  Katie Taylor en Delfine Persoon.

  WBA-titel bij de supervedergewichten

  Vooruitkijken dan maar, om te beginnen naar het boksgala op 11 november in Oostende. Delfine Persoon vecht daar 1 klasse lager, niet bij de lichtgewichten maar bij de supervedergewichten. Daarvoor moest ze ruim 2 kilo afvallen.

   

  "Op zich lijkt dat makkelijk, maar de laatste kilo is altijd moeilijk", legt de 34-jarige atlete uit. "'t Is op de tanden bijten en vooral via vocht proberen die kilogram te verliezen. Maar na de weging kan ik dan weer gewicht bijwinnen.”

   

  In de Versluys Dôme staat de "WBA Interim World Title" op het spel - interim omdat de Noord-Koreaanse die de wereldtitel bezit, weigert te vechten. Persoons tegenstandster in Oostende wordt Helen Joseph uit Nigeria.

   

  "Ik verwacht een hele zware kamp, want ze is enorm sterk. Ik zal dit keer de technisch betere bokser zijn denk ik, maar ik zal op m'n hoede moeten zijn. Ik mag niet "de oorlog aangaan" met haar.”

   

  Is dat dan niet tegen haar temperament? “Ik kan beide stijlen, vooruit of achteruit boksen. Liefst boks ik vooruit, dat is m’n karakter, maar het lijkt me voor deze kamp niet verstandig.”

  De burgemeester van Oostende Bart Tommelein kondigt de kamp aan.

  Hopen op Tokio, als trainer mee mag

  Na Oostende hoopt Persoon zich te kunnen richten op de Olympische Spelen. Maar er is ook nog een extrasportieve hindernis: trainer Filiep Tampere zou mogelijk niet mee mogen van de Belgische boksfederatie, die met eigen trainers werkt.

   

  "Ik heb amper steun van hen gekregen, dus dan zou het wel grof zijn als zij nu zeggen: "Nu moet je het zo en zo doen", vindt Persoon. "Ik vind dat ik wel mag eisen om met m'n eigen trainer samen te werken. Ik wacht op antwoord, en als dat in orde komt dan neem ik deel aan een kwalificatietoernooi in Londen in maart."

   

  "Olympische Spelen zijn Olympische Spelen. In de bokssport zijn de Spelen misschien niet het hoogste, maar als ik die kans krijg betekent dat een nieuwe uitdaging voor me.  Daar wil ik dan nog wel eens voor gaan."

  Persoon mikt opnieuw op wereldtitel en wil naar Tokio