Latje trap met de EK-bal (bis): "Dat zijn de regels, Wes. Geen gezaag"

  Wesley Sonck en Mo Messoudi testten de EK-bal in november 2019.

  Traditioneel testen wij voor jullie de EK-bal uit. Dat gebeurde ondertussen al meer dan 1,5 jaar geleden in precoronatijden door onze huisanalisten Wesley Sonck en Mo Messoudi. Vlak voor een uitzending van de Europa League doken zij toen de sporthal van VRT in voor een testje met de Uniforia. Wij halen dat filmpje nog eens boven.

  "Uniforia, dat is een combinatie van unity en euforia, eenheid en euforie", wist Mo Messoudi. Hij heeft zijn huiswerk goed gemaakt. Wesley Sonck moest bij Uniforia meteen denken aan het Eurosong-nummer Euforia van Loreen. 

   

  Beide analisten vonden de bal absoluut mooi. Ook de passing en het gevoel zijn oké, dat stelden ze vast na een verkennend rondje passes geven. Maar toen Maarten Vangramberen hen de spelregels van latje trap uitlegde, steeg het stressniveau aanzienlijk. 

   

  Hoe dat wedstrijdje tussen Wes en Mo afliep, ziet u in deze video:

  Mo Messoudi en Wesley Sonck testen de EK-bal

  De analisten bespreken de bal in de studio