• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Latje trap met de EK-bal: "Dat zijn de regels, Wes. Geen gezaag"

  Wesley Sonck en Mo Messoudi testen de EK-bal.

  Wesley Sonck en Mo Messoudi testen de EK-bal.

  Huisanalisten Wesley Sonck en Mo Messoudi zaten donderdagavond nat in het zweet in de Europa League-studio. Hoe dat kwam? Vlak voor de uitzending hadden ze een testje gedaan met de nieuwe EK-bal: de Uniforia.

  "Uniforia, dat is een combinatie van unity en euforia, eenheid en euforie", weet Mo Messoudi. Hij heeft zijn huiswerk goed gemaakt. Wesley Sonck moet bij Uniforia meteen denken aan het Eurosong-nummer Euforia van Loreen. 

   

  Beide analisten vinden de bal absoluut mooi. Ook de passing en het gevoel zijn oké, dat stellen ze vast na een verkennend rondje passes geven. Maar wanneer Maarten Vangramberen hen de spelregels van latje trap uitlegt, stijgt het stressniveau aanzienlijk. 

   

  Hoe dat wedstrijdje tussen Wes en Mo afloopt, ziet u in deze video:

  Mo Messoudi en Wesley Sonck testen de EK-bal

  De analisten bespreken de bal in de studio