Clement vorige maand in Extra Time: "Kan niks verkeerds zeggen over Diagne"

  Philippe Clement in Extra Time.

  Op maandag 7 oktober was Philippe Clement te gast in Extra Time. Dat was een dag na de strafschopgiller op Antwerp, waar Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani het aan de stok kregen. De Club-coach maakte toen duidelijk dat hij over een duidelijk lijstje met strafschopnemers beschikt.

  Voor een goed begrip: de situatie op Antwerp van een maand geleden is niet helemaal te vergelijken met die van woensdagavond tijdens PSG-Club Brugge.

   

  Had Antwerp-trainer Bölöni geen duidelijke hiërarchie op papier gezet voor wie een penalty mocht nemen, dan had Philippe Clement dat wél gedaan. Maar dat het zelfs dan nog verkeerd kan lopen, bewees Mbaye Diagne in Parijs met overgave.

   

  Mbaye Diagne staat dan ook te boek als een "moeilijke jongen". Daar zei Philippe Clement in Extra Time het volgende over: "Ik heb ook al die verhalen over Diagne gelezen, maar ik kan helemaal niks verkeerds over hem zeggen."

   

  "Ik heb Diagne vast en zeker geen cadeaus gegeven. In de eerste wedstrijd heb ik hem 1 minuut laten invallen en in de tweede 10 minuten. In de derde wedstrijd zat hij in de tribune. Dat was tegen Anderlecht, terwijl hij bijna bij die club beland was. Dus..."

   

  In de ja-neen-vraagjes als inleiding op het voetbalprogramma luidde één van de vragen als volgt: "Heb jij een duidelijke hiërarchie bij de penaltynemers?" Het antwoord van Clement: "Ja."

   

  Wat later in de uitzending zei Clement: "We hebben voor elke wedstrijd een lijstje met penaltynemers, met de nummers 1, 2 en 3. Als 1 hem niet wil geven, om welke reden ook, dan bepaalt hij wie hem wél mag trappen."

   

  Nummer 1 op het lijstje van Clement in Parijs: Hans Vanaken, bij afwezigheid van Ruud Vormer ook nog eens de aanvoerder van blauw-zwart. Maar Vanaken liet zich zonder veel verzet de kaas van het brood eten door Mbaye Diagne.

  Philippe Clement in Extra Time over Diagne:

  "Ze wisten dat het dom overkwam"

  Clement maakte vorig seizoen al iets soortgelijks mee, toen hij nog trainer was van RC Genk. Malinovski en Pozuelo gingen destijds opzichtig met elkaar discussiëren wie een vrije trap voor zijn rekening mocht nemen.


  Clement: "Dat was een discussie over een vrijschop die vrij centraal was. Dat is sowieso een moeilijke situatie. Het ging ook over twee jongens die een goeie trap in hun voeten hebben."

   

  "Na de wedstrijd was dat met een minuutje praten al opgelost. Die jongens wisten ook wel dat het niet goed was om op dat moment zo te doen. Ik heb hen de beelden laten zien en gezegd dat het heel dom overkwam. Het is daarna nooit meer gebeurd."

  Clement over incident Pozuelo-Malinovski: