"Spierballengerol tegenover Anderlecht rond Diagne is nu wel bedenking waard"

  Mbaye Diagne beseft dat hij een dure misser op zijn geweten heeft.

  Club Brugge en Mbaye Diagne hebben een duchtig woordje te praten na het penalty-debacle in Parijs. "De goede prestatie van Club tegen PSG raakt helemaal ondergesneeuwd door die gemiste strafschop", zegt commentator Tom Boudeweel.

  "Het was een goede wedstrijd van Club Brugge, dat heel goed begon", opent Boudeweel. "Hans Vanaken liep voor het tegendoelpunt goed tussen de lijnen, was betrokken bij elke actie en liet zijn ploeg voetballen. Club was in vergelijking met de heenmatch meer aan de bal, toonde meer initiatief en ging vrank en vrij zijn kans."

   

  "Club Brugge bleef ook goed in organisatie: er zat veel beweging in en af en toe zag je ook dat het hoog druk zette. Dat is toch niet vanzelfsprekend in Parijs. De tegentreffer was niet echt verdiend, maar daarna zag je toch dat Club minder snedig was. Ze vonden elkaar wat minder, zeker het aanvallende compartiment was minder nadrukkelijk aanwezig."

   

  "PSG kon dan in de eerste helft rustig meesterschap opleggen, al had het ook weinig kansen. Na de rust begon het wat lichtvoetiger te spelen en wat sneller in de combinaties, maar eigenlijk is de tweede helft evenwichtig verlopen. Het jammere van deze match is dat de goede prestatie helemaal ondergesneeuwd raakt door die gemiste penalty."

  "Diatta en Dennis zouden soms beter in een circus acteren"

  "Club Brugge heeft zeker mogelijkheden gehad om tegen te prikken, maar de laatste pass kwam er niet uit. En dan kijk ik toch vooral naar Diatta en Dennis, twee flankspelers die in de tweede helft niet meer tot hun recht kwamen."

   

  "Diatta en Dennis  zouden soms beter in een circus acteren, omdat ze te veel overdrijven met hun acties. Ze hebben ongelofelijk veel talent, maar het zijn talenten met een handleiding. De onvoorspelbaarheid van hun acties is hun grote kracht, maar tegelijk hun zwakte. Ze zullen nog wat bijschaven om dat overmoedige en naïeve beter te kanaliseren als ze een stap hogerop willen zetten."

   

  "Op het einde van de wedstrijd probeerde Club nog wat te drukken, maar hebben ze niet veel meer gecreëerd. Je zag echt wel het tijd winnen van PSG in eigen huis. Het was alsof ze het een beetje in hun broek deden om toch nog een treffer tegen te krijgen."

  De onvoorspelbaarheid van hun acties is de grote kracht van Dennis en Diatta, maar tegelijk hun zwakte

  "Odilon Kossounou verdient een pluim"

  "Ik wil toch nog eens de goede organisatie van Club belichten, zeker in het verdedigende compartiment. Mechele vond ik beresterk, Deli ook en misschien een pluim voor Odilon Kossounou."

   

  "Kossounou (18)  is in januari van Ivoorkust naar Zweden verhuisd, waar Club Brugge hem is gaan ontdekken. Na drie matchen in de Belgische competitie maakt hij gewoon zijn debuut in de Champions League en dat heeft hij super gedaan. Af en toe kwam hij in ondertal, omdat Dennis niet mee kwam verdedigen."

  "Diagne past niet in de clubcultuur van blauw-zwart"

  "De sociale media zijn ontploft na het wansmakelijke penalty-debacle. Club Brugge wordt niet alleen sportief getroffen: punt kwijt, geld kwijt, geen stunt... Mbaye Diagne heeft met zijn actie het DNA van de club geraakt."

   

  "Al jaren bouwt Club een stijl op, waarvoor het bepaalde types voetballers zoekt. Als er een hoekje aan is, proberen ze het af te vijlen. Maar bij Diagne zijn er zoveel hoekjes. Al bij zijn voorstelling was duidelijk dat hij niet bij de clubcultuur past: zijn shirt moest worden herdrukt voor een naamswijziging (M. Diagne moest M. Jr. Diagne worden, de naam van zijn zoon, red). Zijn ego is te groot."

   

  "Misschien moeten we eens kijken naar de mensen die hem hebben aangeworven. De grote prijs die betaald wordt voor een jaartje huur van Galatasaray, is een boomerang in het gezicht. Het spierballengerol in de concurrentie met Anderlecht is nu toch een bedenking waard."

   

  "Diagne steekt ook een middenvinger op naar zijn eigen coach, die meermaals aangaf dat de aanvoerder de penalty moest trappen. Ik ben benieuwd hoe Clement het nu zal oplossen. Na de wedstrijd hebben ze de gelederen gesloten en er geen zaak van gemaakt. Ik was graag eens een vlieg in de kleedkamer geweest. Ik vrees dat dit een groot probleem zal worden voor Club."